Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Október 06. 16:20, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Mihályfi Ákos: Egy városrendészet – a rendőrséggel együttműködve – rendet tenne Pápán

Mihályfi Ákos: Egy városrendészet – a rendőrséggel együttműködve – rendet tenne Pápán

A személy- és vagyonvédelem területén jelentős tapasztalatokkal rendelkező Mihályfi Ákos szerint elég a szomszédos Győrbe átmenni, hogy jó példát lásson az ember, ott jelentős eredményeket tudott felmutatni a városrendészet, mind a köztisztaság, mind a közbiztonság területén.

Mint ismeretes, a magukat Pápai Polgároknak nevező civilek (köztük a cikk szerzője) aláírásgyűjtési akcióba kezdtek, elsősorban a belvárost érintő közbiztonsági és köztisztasági kérdésekben. Az általuk megfogalmazott petíció (amelyet már több mint 1200-an aláírtak online, és nyomtatott formában is terjed) tartalmaz egy városi rendészet létrehozására vonatkozó javaslatot, amellyel kapcsolatban a személy- és vagyonvédelem terén jelentős tapasztalatokkal rendelkező szakembert kérdeztünk meg, aki számos rendezvény biztosításvezetőjeként is tevékenykedett már.

Mihályfi Ákos elmondta, rendelkezésre áll a megoldás Pápán is, semmi újat nem kell kitalálni, csak követni a jó példát. – Egy barátom, tanítványom a kezdetektől részt vett a győri városrendészet munkájában, egyébként pedig egy őrző-védő céget vezet. Sajnos Győrben is voltak-vannak problémák a köztisztaság és a közbiztonság területén, ami életre hívott, egy -egyébként a jogszabályi környezethez illeszkedő - városrendészetet. A beszámolók szerint komoly eredményeket tudtak felmutatni az utóbbi években – mondta el Mihályfi Ákos.

A Pápán is fennálló problémát tetézi, hogy sem a közterület-felügyelet, sem a rendőrség létszáma nem teszi lehetővé a folyamatos és kellő számú jelenlétet az utcákon, ezt a problémát hatékonyan lehetne kezelni a városrendészettel, amely szoros együttműködésben dolgozna az említett hatóságokkal. Fiatal, küzdősportokban jártas, jó fellépésű, képzett kollégákra van szükség, akik már a puszta jelenlétükkel látható eredményeket tudnak felmutatni, de szükség esetén, a jogszabályban meghatározott kényszerítő eszközök segítéségével el is tudnak járni, a rendőrség megérkezéséig – mondta a riportalany, aki szerint az utcán szerzett információkkal segíteni is tudnák a rendőrség munkáját a felderítésben.

A szervezet költségvonzatával kapcsolatban elhangzott, az előzetes kalkuláció szerint éves szinten mintegy 40-45 millió forintból lehetne finanszírozni a városrendészetet, 10-12 személy foglalkoztatásával. Mihályfi Ákos szerint ehhez adott esetben a belvárosi vállalkozások is hozzájárulhatnának, hiszen ha rend lenne a belvárosban, akkor a forgalmuk megnövekedésével is lehetne számolni.

Mihályfi Ákos emlékeztetett arra, hogy maga is részt vett a városvezető korábbi akciójában, amikor egy ingatlanra visszavitték az illegálisan elhelyezett szemetet, és támogatja a különböző szemétszedési akciókat is, ám véleménye szerint ezekkel hosszútávú eredményt nem lehet elérni. A városrendészet jelenléte segítené a tettenérést is, így a helyszínen tudnának eljárni a szemetelőkkel szemben.

Fotó: Szalóky Zsolt, Városrendészet Győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.