Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Július 02. 07:12, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Migráns gyerekeket segített az Ökumenikus Segélyszervezet

Migráns gyerekeket segített az Ökumenikus Segélyszervezet

Migráns gyerekeket segített a Magyar Evangélikus Egyház egymillió forintos adományából az Ökumenikus Segélyszervezet, amely szerdán adta át a nagyfai ideiglenes befogadó központban lévők számára a gyerekápolási cikkeket.

Az evangélikus egyház felajánlásának köszönhetően ez az egyszeri, célzott akció a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal egyeztetve a kisgyermekek megsegítését célozta, így pelenkát, bébiételt és gyermekápolási cikkeket tartalmazó adományt adott át a szervezet - mondta el Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnöke a szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

Az elnök-igazgató az eseményen a nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező segélyszervezeteket arra buzdította, hogy akinek van lehetősége, segítse célzott támogatással a rászorulókat.

"Nagy szükség van a civil társadalom összefogására is, hogy méltó és emberséges módon lássuk el azokat, akiknek ügyében az eljárás folyik és ez alatt az idő alatt tisztességes, emberi körülményeket biztosítsunk számukra" - hangsúlyozta. Kiemelte: a 1353-as telefonszámon, valamint a segélyszervezet honlapján online módon is lehet adományozni a rászorulók megsegítésére.

"Ilyen helyezettel, amely most van, nem nézett még szembe sem az ország, sem a civil szervezetek" - fogalmazott Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, aki azt is hangsúlyozta, hogy ebben a helyzetben mindenkinek a saját dolgát kell elvégeznie: az államnak az olyan állami feladatokat kell ellátnia, mint a határőrizet és az emberek védelme, "nekünk, civileknek pedig azok szerint az erkölcsi és morális normák szerint kell eljárni, amit a lelkiismeretünk diktál".

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnöke a helyszínen látottak alapján elmondta, hogy a táborok túlterheltek, az ott dolgozók erejükön felül igyekeznek segíteni, a menedékkérők pedig tele vannak frusztrációval és bizonytalansággal. Ezért kiemelte: "a plakátháborúk helyett eljött az ideje annak, hogy mindenki a maga helyén tegye meg, amit tud".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.