Városlista
2021. augusztus 3, kedd - Hermina

Hírek

2020. November 20. 20:30, péntek | PR
Forrás: (x)

Miért éri meg koffeinmentes kávéra váltani?

Miért éri meg koffeinmentes kávéra váltani?

Az emberek különböző okok miatt kávéznak. Valakinek a koffein, annak hatása a fontos, a reggeli kávé indítja be a napját. Másnak elegendő az ízvilág, más elvárása nincs a fekete nedű felé.

Utóbbi esetben érdemes megfontolni a koffeinmentes kávézás lehetőségét.

Hogy melyik a legfinomabb, legjobb kávé, arról megoszlanak a vélemények, vannak azonban objektív szempontok, amelyek alapján észérvek mentén is válogathatunk. Az egyik ilyen felosztás, amikor a koffeines és a koffeinmentes kávékat hasonlítják össze.

Hiába koffeinmentes, valamennyi így is marad benne

A koffeinmentes kávé az elkészítésében különbözik a hagyományostól, első lépésként ugyanis eltávolítják ezt a hatóanyagot a szemekből. Többször állították, hogy emiatt a végeredmény egészségtelen lesz, ám ez nem igaz: bár használnak vegyi anyagokat az eljárás során, több tanulmány is bebizonyította, hogy ezeknek nincs hatása az emberi szervezetre. Érdekesség, hogy a koffeinmentes kávéban is található koffein, csak éppen elenyésző mennyiség, még a különböző koffeines teáknál mért számoknak is csupán a töredéke. Annak, hogy a koffein aránya kisebb a kávéban, vannak egészségügyi előnyei, amelyeket érdemes átbogarászni, hátha a saját érdekünkben is megéri átállnunk erre az enyhébb megoldásra.

Ne vigyük túlzásba a koffeint

A koffeinmentes kávézás jelentős előnye a koffeinbevitel csökkentése. Ez nem meglepetés, ám érdemes a dolog mögé nézni, hogy megértsük, miért van erre szükség. A koffein jót tesz ugyanis a szervezetünknek, de csak akkor, ha megfelelő mennyiséget juttatunk be. A lefőzött kávé típusától, intenzitásától is függ, ám az általánosan megfogalmazott mennyiség maximum napi négy, esetleg öt csésze kávét ajánl. Aki ezt túllépi, már árt magának. Mi a megoldás? Hát persze, hogy a minőségi koffeinmentes kávé fogyasztása, a két változat keverése. Például reggel koffeines, délután koffeinmentes. Így a megfelelő koffein is bejut a szervezetbe, de számolgatni sem kell, hogy ne lépjük át a határokat. Ezzel a technikával elkerülhetjük az álmatlanságot, hiszen délután nem kerül koffein a szervezetünkbe, de olyankor is kiváló, ha bizonyos gyógyszerek szedése esetén az orvos átmenetileg eltilt a koffeinfogyasztástól.

A fotó forrása:
Aila Images / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 09:16, kedd | PR

A beiratkozás már elkezdődött! Várjuk minden kedves új diákunkat!

Érettségi akár 1-2-3 év alatt*

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.

2021. Július 13. 14:59, kedd | PR

Megújult a Village Media weboldala

213 hiperlokális sajtótermék, 97 tv csatorna, 136 helyi hírekkel foglalkozó weboldal, valamint 52 tematikus magazin – megújult a Village Media weboldala

2021. Július 08. 16:04, csütörtök | PR

Minőségi munkáért díjözön

A szakma és a közönség is értékeli a minőségi építészetet, a magas színvonalú kivitelezést. A Jánosik és Társai Kft. által kivitelezett beruházások sorra nyerik el a rangos, hazai és nemzetközi díjakat.