Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. November 20. 20:30, péntek | PR
Forrás: (x)

Miért éri meg koffeinmentes kávéra váltani?

Miért éri meg koffeinmentes kávéra váltani?

Az emberek különböző okok miatt kávéznak. Valakinek a koffein, annak hatása a fontos, a reggeli kávé indítja be a napját. Másnak elegendő az ízvilág, más elvárása nincs a fekete nedű felé.

Utóbbi esetben érdemes megfontolni a koffeinmentes kávézás lehetőségét.

Hogy melyik a legfinomabb, legjobb kávé, arról megoszlanak a vélemények, vannak azonban objektív szempontok, amelyek alapján észérvek mentén is válogathatunk. Az egyik ilyen felosztás, amikor a koffeines és a koffeinmentes kávékat hasonlítják össze.

Hiába koffeinmentes, valamennyi így is marad benne

A koffeinmentes kávé az elkészítésében különbözik a hagyományostól, első lépésként ugyanis eltávolítják ezt a hatóanyagot a szemekből. Többször állították, hogy emiatt a végeredmény egészségtelen lesz, ám ez nem igaz: bár használnak vegyi anyagokat az eljárás során, több tanulmány is bebizonyította, hogy ezeknek nincs hatása az emberi szervezetre. Érdekesség, hogy a koffeinmentes kávéban is található koffein, csak éppen elenyésző mennyiség, még a különböző koffeines teáknál mért számoknak is csupán a töredéke. Annak, hogy a koffein aránya kisebb a kávéban, vannak egészségügyi előnyei, amelyeket érdemes átbogarászni, hátha a saját érdekünkben is megéri átállnunk erre az enyhébb megoldásra.

Ne vigyük túlzásba a koffeint

A koffeinmentes kávézás jelentős előnye a koffeinbevitel csökkentése. Ez nem meglepetés, ám érdemes a dolog mögé nézni, hogy megértsük, miért van erre szükség. A koffein jót tesz ugyanis a szervezetünknek, de csak akkor, ha megfelelő mennyiséget juttatunk be. A lefőzött kávé típusától, intenzitásától is függ, ám az általánosan megfogalmazott mennyiség maximum napi négy, esetleg öt csésze kávét ajánl. Aki ezt túllépi, már árt magának. Mi a megoldás? Hát persze, hogy a minőségi koffeinmentes kávé fogyasztása, a két változat keverése. Például reggel koffeines, délután koffeinmentes. Így a megfelelő koffein is bejut a szervezetbe, de számolgatni sem kell, hogy ne lépjük át a határokat. Ezzel a technikával elkerülhetjük az álmatlanságot, hiszen délután nem kerül koffein a szervezetünkbe, de olyankor is kiváló, ha bizonyos gyógyszerek szedése esetén az orvos átmenetileg eltilt a koffeinfogyasztástól.

A fotó forrása:
Aila Images / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.