Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2011. Augusztus 11. 09:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Napló-online

Mi van a nagyvilágban?

Mi van a nagyvilágban?

Mi jöhet még? A frank újabb csúcsokat dönt, leminősítik az USA-t, esnek a tőzsdék, törnek zúznak Angliában - hogy csak a legnagyobbakat említsük.

A forint gyengülésével jelentősen emelkedhet a devizában, különösen a svájci frankban eladósodott hitelfelvevők augusztusi törlesztő részlete.  

Amit akár fél éve is csak az elvetemült, örök pesszimista közgazdászok tartottak elképzelhetőnek, vagyis a recesszió második hullámát, azt immár egyre több szakértő gondolja valós veszélynek. A válság W-alakú lefutása kapcsán az aggodalmak az Amerikában zajló események kapcsán erősödtek fel.

Újabb csúcsot döntött a frank.

Csak szemezgettünk néhány hírt az elmúlt 1-2 hét eseményeiből. Ne csodálkozzunk, ha ilyen lesúlytó események hatására felszínre kerülnek eddig elnyomott indulatoka. Elég, csak a közvetlen környezetünkre gondolni, de ott van a kézzelfogható példa, az angliai események: Londonban elég volt egy szikra és a mellőzött, lecsúszott tömegek utcára vonultak, törnek-zúznak, fosztogatnak. Sőt, nem is csak ők: "- Először a zavargásokért felelős tömeg fosztogatott a közelben fekvő négyemeletes áruházban. Amikor odébbálltak, a helyiek papucsban és köntösben kiosontak az otthonaikból és vittek mindent az üzletből, ami mozdítható volt - mesélte a Londonban tapasztaltakat a szerdán hajnalban hazatért Nemes Ivett.

Az ajkai lány barátnőjénél töltött egy hetet Tottenhamben. - Múlt hét csütörtökön egy drogdíler halálával kezdődött minden. A családtagok hiába kérték a rendőrségtől az ügy gyors felgöngyölítését, nem történt semmi, ezért tüntettek a helyi rendőrőrs előtt. A velük szimpatizálók egyre többen lettek, és végül "felrobbant a puskaporos hordó". Gyakorlatilag állandóan 2-300 fős tömeg járja az utcákat, balhéznak, rabolnak, hergelik a többieket." 

Itthon is komoly problémák lappangnak a felszín alatt. Kinek az ismerősi körében ne lenne frankban eladósodott család vagy magánszemély? Ott vannak azok a tömegek, akik egyelőre ha sok lemondással is, de fizetni tudják frankhiteleiket. Mi leszazonban, ha mégtovább nőnek a törlesztőrészletek. Vagy ha újabb megszorításokra kényszerül a kormány egy esetleges újabb világgazdasági visszaesés hatására? Belegondolni is rossz!

Reménykedjünk, hogy ennél rosszabb már nem lehet...

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 12:17, vasárnap | Helyi

Eldőlt: Ezüstérmes a Perutz!

Sümegen győzött 4:2 arányban a Pápa, amely így a Veszprém vármegyei első osztály második helyén végzett.

2023. Május 28. 11:22, vasárnap | Helyi

Egy napra ma minden gyermek tűzoltó lehet

Gyermeknap alkalmából kedveskedtek a családoknak a lánglovagok, akik május 28-án betekintést engedtek a laktanya életébe.

2023. Május 27. 21:38, szombat | Helyi

A háborúellenes Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékezete

2023. Május 26. 16:24, péntek | Helyi

Feladta magát a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt keresett negyedik férfi

Feladta magát a Győri Rendőrkapitányságon pénteken az a férfi, akit a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt körözött a rendőrség - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).