Városlista
2024. június 29, szombat - Péter, Pál

Hírek

2024. Június 10. 13:22, hétfő | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Mi történt a 2. választókerületben?

Mi történt a 2. választókerületben?

Kerti Györgyi két szavazókörben is győzött, ám a harmadikban fordított Töreki-Vörös Ibolya. Összességében egyetlen szavazat a különbség kettejük között.

Három szavazókörben voksoltak ebben a körzetben. Míg az Erkelben (44 szavazatkülönbséggel győzött Kerti Györgyi) mindössze 9 érvénytelen szavazatot találtak, az Acsádyban (15 szavazatkülönbséggel győzött Kerti Györgyi) pedig 13-at, addig a Vajda Mártában (itt 60 szavazkülönbséggel győzött Töreki-Vörös Ibolya) 22-őt. Ez utóbbi körzet eredményei jóval később érkeztek meg, pedig nagyságrendileg ugyanannyi szavazatot kellett megszámolni. Ráadásul a Választás.hu oldalon először 100%-os feldolgozottság mellett Kerti Györgyi volt megnevezve, mint képviselő, éjfél után lett módosítva a közzétett adat, hogy egyetlen szavazattal Töreki-Vörös Ibolya nyerte a választókerületet.

Grőber Attila megkeresésünkre elmondta, az ügyben felkeresi Pápa város jegyzőjét, de alkotmányjogász bevonásával beadványt is megfogalmaznak, amelyben a szavazólapok újbóli ellenőrzését és újraszámlálását kívánják kezdeményezni.

Sok múlhat ezen az egyetlen szavazaton, ugyanis ettől függ, hogy Grőber Attila csapatának, vagy a Fidesznek lesz-e többsége a képviselő-testületben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 29. 06:40, szombat | Helyi

Elfogadták a kastélytörvényt, a pápai is szerepel a listán

Összesen 48 magyarországi kastély meghatározott feltételekkel történő privatizációjának lehetőségét foglalták törvénybe.

2024. Június 28. 16:26, péntek | Helyi

Július 1-jén szúnyogirtás lesz Pápán

Pápa területén földi úton történő kémiai szúnyoggyérítést végeznek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság koordinálásában.

2024. Június 28. 13:58, péntek | Helyi

Honvédelmi ifjúsági verseny Pápán

Az MH 47. Bázisrepülőtéren többéves kihagyás után újra rendeztek honvédelmi versenyt, amelyen általános és középiskolás tanulók tették próbára magukat.

2024. Június 28. 13:57, péntek | Helyi

Letartóztatásban marad a belvárosban garázdálkodó drogos