Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Június 10. 13:22, hétfő | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Mi történt a 2. választókerületben?

Mi történt a 2. választókerületben?

Kerti Györgyi két szavazókörben is győzött, ám a harmadikban fordított Töreki-Vörös Ibolya. Összességében egyetlen szavazat a különbség kettejük között.

Három szavazókörben voksoltak ebben a körzetben. Míg az Erkelben (44 szavazatkülönbséggel győzött Kerti Györgyi) mindössze 9 érvénytelen szavazatot találtak, az Acsádyban (15 szavazatkülönbséggel győzött Kerti Györgyi) pedig 13-at, addig a Vajda Mártában (itt 60 szavazkülönbséggel győzött Töreki-Vörös Ibolya) 22-őt. Ez utóbbi körzet eredményei jóval később érkeztek meg, pedig nagyságrendileg ugyanannyi szavazatot kellett megszámolni. Ráadásul a Választás.hu oldalon először 100%-os feldolgozottság mellett Kerti Györgyi volt megnevezve, mint képviselő, éjfél után lett módosítva a közzétett adat, hogy egyetlen szavazattal Töreki-Vörös Ibolya nyerte a választókerületet.

Grőber Attila megkeresésünkre elmondta, az ügyben felkeresi Pápa város jegyzőjét, de alkotmányjogász bevonásával beadványt is megfogalmaznak, amelyben a szavazólapok újbóli ellenőrzését és újraszámlálását kívánják kezdeményezni.

Sok múlhat ezen az egyetlen szavazaton, ugyanis ettől függ, hogy Grőber Attila csapatának, vagy a Fidesznek lesz-e többsége a képviselő-testületben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 21:14, péntek | Helyi

Rock zene, hűsítő italok és kiváló hangulat a Kossuth utcán!

Kemény fába vágták a fejszéjüket a belvárosi üzletek Pápán: azon dolgoznak közösen, hogy ismét élettel teljen meg a város szíve!

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Nem utcaképet fotóz a kamerával felszerelt autó a városban

Több olvasónk is jelezte szerkesztőségünknek, hogy egy olyan jármű járja a város utcáit, amely a tetején egy kamerával van felszerelve.

2024. Július 19. 07:51, péntek | Helyi

Motorosok érkeznek Pápakovácsiba!

Amerikai autós, motoros fesztivált tartanak szombaton Pápakovácsiban, ahol a rockabilly lesz főszerepben.

2024. Július 19. 07:34, péntek | Helyi

Harctéri kutató-mentők gyakorlata Pápán

Az amerikai légierő 56. és 57. kutató-mentő százada a Jolly Vihar 2024 gyakorlaton vesz részt az MH 47. Bázisrepülőtéren.