Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2024. Június 10. 13:22, hétfő | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Mi történt a 2. választókerületben?

Mi történt a 2. választókerületben?

Kerti Györgyi két szavazókörben is győzött, ám a harmadikban fordított Töreki-Vörös Ibolya. Összességében egyetlen szavazat a különbség kettejük között.

Három szavazókörben voksoltak ebben a körzetben. Míg az Erkelben (44 szavazatkülönbséggel győzött Kerti Györgyi) mindössze 9 érvénytelen szavazatot találtak, az Acsádyban (15 szavazatkülönbséggel győzött Kerti Györgyi) pedig 13-at, addig a Vajda Mártában (itt 60 szavazkülönbséggel győzött Töreki-Vörös Ibolya) 22-őt. Ez utóbbi körzet eredményei jóval később érkeztek meg, pedig nagyságrendileg ugyanannyi szavazatot kellett megszámolni. Ráadásul a Választás.hu oldalon először 100%-os feldolgozottság mellett Kerti Györgyi volt megnevezve, mint képviselő, éjfél után lett módosítva a közzétett adat, hogy egyetlen szavazattal Töreki-Vörös Ibolya nyerte a választókerületet.

Grőber Attila megkeresésünkre elmondta, az ügyben felkeresi Pápa város jegyzőjét, de alkotmányjogász bevonásával beadványt is megfogalmaznak, amelyben a szavazólapok újbóli ellenőrzését és újraszámlálását kívánják kezdeményezni.

Sok múlhat ezen az egyetlen szavazaton, ugyanis ettől függ, hogy Grőber Attila csapatának, vagy a Fidesznek lesz-e többsége a képviselő-testületben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 14:03, kedd | Helyi

Nem állnak le a csalók, minden megtakarítását elszedték a pápai nyugdíjastól

A sértettel egy adathalász programot telepíttettek a csalók a telefonjára.

2024. Október 22. 10:26, kedd | Helyi

Molnár Márk és Némethy Zsolt újra az Aranycsapatban – Az OTP Ingatlanpont pápai irodája az élvonalban

Az OTP Ingatlanpont pápai irodájának két kiemelkedő ingatlanközvetítője, Molnár Márk és Némethy Zsolt ismét helyet kapott az országos Aranycsapatban.

2024. Október 22. 07:46, kedd | Helyi

Miniszteri elismerést vehetett át a pápai tűzoltó

Németh Péter címzetes tűzoltó törzszászlós eredményes szolgálati tevékenységének elismeréseként, a nemzeti ünnep kapcsán kapta meg a tűzoltósági tanácsosi címet.

2024. Október 19. 19:17, szombat | Helyi

Rangadót nyert a Perutz, amely győzelmével az élre ugrott!

Rangadóra készült a pápai együttes, hiszen a bajnokság listavezetője érkezett a Perutz Stadionba szombaton délután, mégis magabiztos sikert aratott a hazai együttes.