Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Július 01. 08:45, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Mi történik a Kossuth utcában?

Mi történik a Kossuth utcában?

Pénteken aszfaltburkolattal látták el a Kossuth utca Március 15. tér felőli szakaszát. Sokakat meglepetésként ért mindez, pedig hónapok óta tudva levő volt, hogy a sétáló utca egy részét ideiglenesen leaszfaltozzák.

Mi volt az eredeti terv?

2021 nyarán mutatták be a Kossuth utca rekonstrukciójának látványterveit. 2021 októberében meg is kezdődött a kivitelezés, akkor azt tervezték, hogy 2023 év végére készülhet el teljes hosszban az utca megújítása.

Elszőször minden rendben ment

2022 áprilisának végén el is készült a Kossuth utca első szakaszának, vagyis a Fő tér felőli oldalának a teljes körű megújítása, majd 2022 nyarán újra munkagépek jelentek meg a sétáló utcában, és felmarták a burkolatot a fennmaradó szakaszon. Elsőként a csapadék- és vízvezeték rendszer cseréjét kezdték meg a szakemberek, ám ezek a munkálatok már jóval lassabban haladtak, mint az első szakaszon, többen forráshiányt sejtettek a háttérben.

Miért lassult le a kivitelezés?

2022 év végén aztán a polgármester bejelenetette, hogy valóban nehézségbe ütközik az utca rekonstrukciójának folytatása. Mivel erre a feladatra nem áll rendelkezésre külső forrás, az önkormányzat saját maga finanszírozza a kivitelezést. Áldozó Tamás azt mondta, hogy a pénz rendelkezésre állt, ám mindent áthúzott az ukrajnai háború miatti energiaválság és az árak elszállása. Magyarán, a rezsiköltségekre elment a Kossuth utca felújítására szánt összeg.

Az idei év első felében még számtalanszor feltúrták az utcát

Bár a Vízmű munkatársai többször is újra visszatértek az utcába, majd az E.On szakemberei is megjelentek, az önkormányzati sajtóban "gondos tervezésről" lehetett olvasni, valójában nyilván való volt, hogy a 2023-as befejezéshez képest jócskán elhúzódik majd az utca teljes felújítása, de az újra meg újra megjelenő árkok sem feltétlenül a gondos tervezésről árulkodtak.

2023 februárjában jelentették be, hogy az utca első szakaszát ideiglenes aszfaltburkolattal látják el. Akkor még csak a Deák Ferenc utcáig tartó szakasz aszfaltozásáról volt szó, és arról, hogy márciusban elkészül az ideiglenes burkolat.

Meddig marad az ideiglenes aszfaltburkolat

Nem készült el márciusban, egészen június végéig kellett várni a finisherre (az elképzelhető, hogy az E-On munkavégzésével nem tudott kalkulálni az önkormányzat, illetve a Vízmű, és addig nem akartak aszfaltozni, amíg minden közmű nem lett kicserélve, bár a Fő tér felőli szakaszon nem is dolgozott az E.On ismereteink szerint), amely végül tegnap ideiglenes burkolattal látta el a sétáló utcát. Majd' egy évig kerülgettük a gödröket és a pocsolyákat a sétáló utcában, azt hogy az ideiglenes aszfaltburkolat meddig marad, jelenleg talán senki sem tudja megmondani. A rendelkezésre álló forrás mértékétől függ a folytatás, az idei évben az áruház előtt szakasz térkövezését irányozták elő, ezt a szakaszt nem is látták el aszfaltburkolattal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.