Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2019. Szeptember 05. 13:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Mi az? Gyors, ingyenes és már elérhető a Fő téren?

Mi az? Gyors, ingyenes és már elérhető a Fő téren?

Bár eddig is elérhető volt a központban ingyenes vezeték nélküli kapcsolat, de az finoman fogalmazva nem felelt meg a mai kor kívánalmainak.

Lassú volt és az Iphone-okról nem is lehetett elérni, nem úgy, mint azt a frissen telepített rendszert, amely a napokban lett beüzelemve a Fő téren. Szóval a fenti kérdésre a válasz röviden az, hogy wifi (FreeWifiPapa)!

Áldozó Tamás polgármester elmondta, a legmodernebb wifi rendszert építették ki, nagy kapacitású és sávszélességű, továbbá egy időben jelentős mennyiségű készülék képes rácsatlakozni. Azon kívül, hogy természetesen minden mobil eszközről használható, amelyik képes csatlakozni vezeték nélküli hálózathoz, a rendszer a teljes főteret lefedi, természetesen ingyenesen, jelszó használata nélkül. A közösségi média használatán kívül böngészni is lehet az ingyenes internet segítségével, felnőtt tartalmak, szerencsejáték oldalak elérésére és torrentezésre azonban nem használható a rendszer.

Leteszteltük, ilyen gyors:

A polgármestertől megtudtuk, a város több pontján is fontos lenne hasonló rendszert kiépíteni. Mint mondta, ez egy fontos szolgáltatás egy közösségi téren, egy ilyen helyen ugyanis elképzelhetetlen manapság, hogy az emberek ne használják okos eszközeiket - Ha a fiatalokat is szeretnénk a térre csábítani, akkor azokat a szolgáltatásokat kell nyújtani, amelyekre igényük van, de a turistákat is szeretnénk segíteni ezzel a lehetőséggel - mondta el Áldozó Tamás.

Szintén új szolgáltatásként jelenik meg egy élőkép, amelyen a világ bármely pontjáról, kiváló minőségben követhető nyomon, hogy mi zajlik éppen a Fő téren.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 09:12, kedd | Helyi

Amerikai óriástanker Pápán

Újabb repülőgéptípus földi kiszolgálása terén szereztek gyakorlati tapasztalatot az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái.

2022. Május 23. 09:06, hétfő | Helyi

Kocsisor előzésébe kezdett a suzukis, végzetesnek bizonyult a manőver

A másik autóban egy édesanya sérült meg súlyosan, a hátul ülő fiatalok könnyebben megúszták a balesetet.

2022. Május 22. 22:04, vasárnap | Helyi

Meghalt a Kupnál történt baleset egyik résztvevője

További három ember megsérült az ütközés következtében.

2022. Május 22. 21:13, vasárnap | Helyi

Frontálisan ütközött két autó Kupnál, a tűzoltók vágják ki az egyik sérültet

A baleset miatt teljes szélességében lezárták az útszakaszt.