Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. December 27. 08:44, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Meteorológia: megdőlt a fővárosi melegrekord karácsony első napjának reggelén

Meteorológia: megdőlt a fővárosi melegrekord karácsony első napjának reggelén

Megdőlt a hajnali és a napi melegrekord is hétfőn, karácsony első napján a fővárosban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a honlapján.

Azt írták, hétfőn, az átlagosnál melegebb, tavaszias karácsonyon megdőlt a fővárosi napi legmagasabb minimumhőmérséklet rekordja.

Korábban ezen a napon 1950-ben Budapest Országút állomáson 6,5 Celsius-fokot mértek, most Újpesten 6,6 fokot rögzítettek a műszerek.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán egy másik fővárosi melegrekordról is beszámolt: hétfőn napközben Újpesten 13,9 Celsius-fokot mértek, ez kéttized fokkal meghaladja az eddigi, 2022-ben rögzített napi melegrekordot. Hozzátették: a rekordhoz nagyban hozzájárult az élénk, olykor erős nyugati szél.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy hétfőn a Baranya vármegyei Kémesen 18 fokot mutatott a hőmérő, ez ott mintegy 12 fokkal haladja meg az ilyenkor szokásos maximumhőmérsékletet.

Az országos napi melegrekord ugyanakkor nem dőlt meg: 2009-ben ezen a napon Sellyén 21,8 fokot mértek. Sellyén egyébként hétfőn 17,7 fok volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben