Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Március 31. 21:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Mesterházy Attilával zárta a kampányrendezvények során az ellenzék Pápán

Mesterházy Attilával zárta a kampányrendezvények során az ellenzék Pápán

A korábbi miniszterelnökjelölt szerint szoros eredmény várható a vasárnapi országgyűlési választáson.

A ma délután megtartott lakossági fórumon a szocialista politikus az Egységben Magyarországért helyi jelöltjéről elmondta, Grőber Attilát régóta ismeri, nagyon sokan szeretik és tisztelik őt itt helyben. Hozzátette, megvan benne a kellő ambíció is, hogy dolgozzon a helyi közösségekért, ügyekért. Mesterházy Attila úgy véli, hogy ráfér már a térségre egy frissítés, hiszen a fideszes országgyűlési képviselő már hosszú ideje tölti be ezt a pozíciót, egy új ember új lendületet hozhatna – mondta az MSZP politikusa hozzátéve, tisztában vannak azzal, hogy ellenzéki szempontból nem beszélhetünk könnyű körzetről.

Az országos kampányról szólva a politikus elmondta, szerinte sok hazugság zúdult az ellenzéki politikusokra. Mint mondta, a Fidesz kemény, támadó kampányt vitt, amelyben kevés szó esett a programjukról. Ezzel szemben az ellenzéknek jóval kevesebb eszköz állt rendelkezésére, a közvéleménykutatási adatok mégis azt mutatják, hogy nagyon szoros eredmény várható, ezért az utolsó pillanatig kampányolni kell – hangsúlyozta Mesterházy Attila.

A NATO Parlamenti Közgyűlés alelnökeként az orosz-ukrán háborúról is beszélt a politikus. Mesterházy Attila úgy fogalmazott, hogy Oroszország Ukrajnát és háború tört ki egy olyan országban, ahol határon túli magyarok is élnek, így ez többszörösen is érint bennünket. Hozzátette, az ellenzék a béke pártján áll, hiszen ki az, aki saját magát vagy gyermekét olyan helyzetbe akarná hozni, hogy részt kelljen vennie egy ilyen háborúban? - Az ellenzék nem akar csapatokat küldeni Ukrajnába és a NATO, amely egy védelmi szövetség, szintén nem tervezi csapatok Ukrajnába küldését, továbbra is tartja magát ahhoz az állásponthoz, hogy a NATO területét védi, tehát, ha NATO-tagországot ér fenyegetés, arra a szövetség teljes erővel együttesen fellép, de a mostani háborúba nem kíván invalválódni, hiszen azzal a harmadik világháborút kockáztatná – hangsúlyozta a szocialista politikus hozzátéve, a NATO-tagállamok ettől függetlenül dönthetnek arról, hogy milyen formában segítik Ukrajnát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.