Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Szeptember 24. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Mesterházy Attila: meg fogjuk verni a Fideszt

Mesterházy Attila: meg fogjuk verni a Fideszt

A szocialista pártelnök szerint az MSZP meg fogja verni a Fideszt a választásokon. Ilyen regisztrációval, olyan választójogi rendszerrel, így is, úgy is meg fogjuk verni a Fideszt - jelentette ki Mesterházy Attila vasárnap Győrben egy sajtótájékoztatón.

Az előzetes választási regisztráció kapcsán a politikus úgy fogalmazott: látható módon fogy a Fideszen belül is a győzelembe vetett hit és önbizalom; nem tudnak érveket felhozni amellett, miért van szükség erre a megoldásra, miközben van az országban egy működő választói nyilvántartási rendszer, amely alapján 22 év óta zökkenőmentesen bonyolították le a voksolásokat.
"Regisztrációval vagy anélkül, ugyanúgy a magyar nép el fogja zavarni a Fideszt, ahogy eddig egyébként minden, hazugságra épülő politikai hatalmat is elzavart a történelem során" - jegyezte meg a pártelnök.
Kiemelte: a következő választásokra készülve el akarják kerülni a szocialisták 2006-os hibáját, hogy "mondunk valamit választási program címén a választóknak, aztán kormányprogramként mást csinálunk". De azt is - tette hozzá -, amit Orbán Viktor csinált 2010-ben, amikor "semmit nem mondott, semmilyen programot nem adott a magyar választóknak, és ehhez képest még azokat az érzéseket sem tudta beteljesíteni, amiket felkeltett a választási kampány során".
Mesterházy Attila beszámolt arról, hogy a végéhez közeledik a párt Kelet-Magyarország programjának megalkotása, valamint indul a Nyugat-Magyarország stratégia készítése is; ennek részeként október 4-5-én tart kihelyezett ülést a szocialista párt országgyűlési képviselőcsoportja.
Helyi ügyekről szólva kitért arra is: két-három héten belül eldöntik, hogy polgári vagy büntetőjogi lépéseket tegyenek az Audi logisztikai parkjával kapcsolatos telekügy miatt. Megfogalmazása szerint azzal, hogy "üveggyöngyökért" megvették a létesítmény leendő helyét, tetemes összeggel "verték át" az eladókat, és veszélybe sodorták a beruházást.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;