Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Március 17. 14:05, szerda | Helyi
Forrás: X

Mesés házak várnak Pápán és környékén

Mesés házak várnak Pápán és környékén

Veszprém megye második legnagyobb városaként kedvelt célpontja a környék kisebb településeiről városba költözni vágyóknak, ami nem véletlen, hiszen Pápa Magyarország gazdaságilag egyik legfejlettebb régiójában található.

A városban egyre markánsabbak a kis- és középvállalkozások, valamint a külföldi befektetések. A német, olasz, amerikai, holland, osztrák tőkével alapított vagy modernizált cégek egyre több pápainak és környékbelinek biztosítanak munkát.

Pápai ingatlanpiac

A pápai ingatlanok átlagára nagyon érdekes hullámzást mutat az utóbbi háromnegyed évben. A 2020-as májusi négyzetméterár csúcs után erős áresés volt augusztusig, majd novemberig folyamatos emelkedéssel újra elérte az átlag négyzetméterár a májusi szintet. November óta viszont újra folyamatosan csökkennek az árak.

Pápán a családi ház kínálat kicsit bőségesebb, mint a lakás kínálat. Már 16 millióból is lehet kapni házat Pápán, de az is talál kedvére valót, aki ennek akár a tízszeresét tudja költeni egy házra. A házak közel negyede érhető el 20 milliós büdzséből. Ennél kicsit nagyobb az aránya azoknak a házaknak, amiket 20-30 millió közötti áron hirdetnek.

A pápai lakás kínálat árai sokkal kedvezőbbek, mint a házak árai. Már kilencmilliótól lehet kapni lakást és a lakások harmada a 15 milliós értékhatár alatt megvehető. 15 millió és 20 millió között elérhető a lakás kínálat második harmada is és csak ritka kivétel, hogy egy lakás 25 milliónál többe kerülne Pápán.

Ha valaki nem ragaszkodik mindenáron ahhoz, hogy Pápán keressen új otthont, akkor érdemes körülnézni a környező településeken, mint pl. Pápadereske, Pápasalamon, Pápakovácsi, Vaszar vagy Mihályháza. Ezeken a településeken már a Falusi CSOK is elérhető.

Lássunk most néhány gyöngyszemet a Pápa és környékének ingatlanjai közül.

420 négyzetméteres ház Pápa szívében

A 2740 m2-es telken a 2 szintes lakóingatlanon kívül egy történelmi Malom épület is áll. A lakóingatlan impozáns kivitelezésű melynek a belsőépítészeti megoldások kivitelezése minőségi anyagok felhasználásával, ízléses formában érhetők tetten a különböző helyiségeiben. Az ingatlan ára 129 millió forint.

A tégla szerkezetű családi ház 2002-ben építették, melynek alsó részén található egy nagy nappali ahonnan eljuthatunk a konyhába, kamrába, hálószoba, fürdő, wc-be, valamint két kocsinak kialakított zárt garázsbába.

A telken található Malom épülete műemlék, ebből adódóan a tulajdonos a műemlékvédelmi hivataltól beszerzett minden engedélyt mely biztosítja az ingatlan (akár) lakásokká való kialakítását is.

forrás: https://megveszlak.hu/hirdetes/elado-haz-papa-62567171

Panzióként üzemelő ház Vaszaron

Vaszaron, Pápától 8 km-re, Győrtől 35 km-re, Balatontól 75 km-re a Bakony aljában, erdő mellett, falusi, csendes környezetben található a Tulipános Vendégház és Falusi Szálláshely, amely 1923-ban épült gádoros tömésház fagerendás parasztmennyezettel.

Az 1820 négyzetméteres telken álló vendégház 2005-ben kibővítésre került és nyerte el mai, 340 négyzetméteres méretét. A házat 2017-ben vásárolta meg a jelenlegi tulajdonos és 2019 áprilisára készült el a teljes felújítással, bebútorozással, kertrendezéssel, és a borospince megépítésével.

A főépületen kívül van még kültéri konyha, vendégasztalok, napozóterasz, saját csillagvizsgáló és különálló boros pince is.

forrás: https://megveszlak.hu/hirdetes/elado-haz-vaszar-44353392

Jó állapotú ház Mihályháza központjában

Mihályháza település központjában található ez az 1986-ban épült, 100 m2-es tégla építésű családi ház. Az ingatlan egy 802 m2-es telken található, amelyen felépítésre került egy 30 m2-es garázs, illetve egy 40 m2-es tároló is, amely akár még egy garázs kialakítására is alkalmas, továbbá még két melléképület.

A telek végén található melléképület akár vállalkozás számára is alkalmas lehet, mivel közel 70 m2 nagyságú, és biztosított a hátsó bejárás is a telekre. Ajánlott mindazoknak, akik egy frekventált helyen, egy folyamatosan fejlődő faluban, mégis nyugodt, családias környezetben keresnek ingatlant.

forrás: https://megveszlak.hu/hirdetes/elado-haz-mihalyhaza-33139347

Konklúzió

Ha szeretne egy folyamatosan fejlődő városba költözni, akkor mindenképp érdemes körülnézni Pápa és a környék ingatlanjai között, ahol a fentebb látható gyöngyszemeken kívül is sok szuper ház és lakás várja az oda költözni vágyókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.