Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 09. 15:28, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Merre tovább? - Pályaválasztási nap a Sportcsarnokban

Merre tovább? - Pályaválasztási nap a Sportcsarnokban

A 15. alkalommal szerveztek pályaválasztási napot Pápán azzal a céllal, hogy megkönnyítsék a középiskolákba igyekvő fiatalok és szüleik választását.

A megnyitón Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott,a magyar gazdaságnak szüksége van a fiatalok jó pályaválasztására. - Szüksége van az országnak arra, hogy felkészült egyetemisták, főiskolások és jó szakmunkások tömegei dolgozzanak a gazdaság megerősítésén. Tanuljanak nyelveket, legyen magabiztos nyelvtudásuk, mert önökre az a lehetőség is vár, hogy erejüket és tehetségüket kipróbálják külföldön.Aki külföldre megy, ahol aztán valami többlettudásra tesz szert, azt hozza haza, és hasznosítsa a magyar nemzetgazdaság, Magyarország javára - mondta a polgármester.

Katonáné Bellovits Andrea, a szervező Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója elmondta, Veszprém megyében hagyományosan Pápa és Veszprém ad otthont a pályaválasztási kiállításnak. Úgy fogalmazott, a fiatalok előtt komoly döntés áll,fontos, hogy tisztában legyenek saját képességeikkel, készségükkel, érdeklődési körükkel, továbbá megfelelő információkkal rendelkezzenek, ugyanis ezek függvényében tudják helyesen mérlegelni a döntésüket - fogalmazott az igazgató.

Címkék: pályaválasztás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.