Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Október 25. 10:27, szerda | Belföld
Forrás: mti

Mentőápolókra támadó férfi ellen emeltek vádat Keszthelyen

Mentőápolókra támadó férfi ellen emeltek vádat Keszthelyen

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emelt a Keszthelyi Járási Ügyészség egy fehérorosz állampolgár ellen, aki részegen az őt ellátó mentőápolókra támadt

- tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t. Pirger Csaba közölte: a fehérorosz férfi augusztusban a nagybátyjával egy hévízi szabadtéri rendezvényen vett részt, ahol nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott. Erősen ittasan egy asztalnál elaludt, később beesett egy közeli bokorba, ahol mozdulatlanul feküdt.

Járókelők értesítették a mentőket, akik a férfit hordágyra fektették és az előírásoknak megfelelően tépőzáras övvel rögzítették. Erre a férfi kiabálni kezdett, lecsatolta magáról az övet és leszállt a hordágyról. Dühében a mentőautó hátsó ajtajait akkora erővel csapta be, hogy az egyik szárnyon horpadás keletkezett. Ezután a jármű rendszámtábláit fényképezte, imbolygó járással a gépkocsi elé ment, majd a mentőautó ajtaját szándékosan nekicsapta, illetve rá is nyomta a behajoló mentőápoló hátának, kisebb sérülést okozva.

Az erőszakoskodót a járókelők segítségével sikerült a földre teperni és a rendőrség kiérkezéséig visszatartani, de az erőszakos indulatkitörések miatt a rendőrök is csak kényszerítőeszköz segítségével tudtak intézkedni vele szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére