Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. November 30. 18:57, hétfő | PR
Forrás: (x)

Mennyit tudok nyomtatni egy patronnal?

Mennyit tudok nyomtatni egy patronnal?

Mikor nyomtató vásárlását fontolgatja valaki, nagyon gyakran merül fel a kérdés, hogy egy toner vagy tinta patron meddig jó, azaz milyen sűrűséggel kell majd ezt cserélni.

A kérdés érthető, hiszen ezek nem kifejezetten olcsók első ránézésre. Persze ez is attól függ, milyen gyakran kell újat venni. Ha hetente, akkor sok, ha évente, akkor nem. Ezért is fontos kérdés, hogy mennyi is egy toner vagy tintapatron élettartama.

Leginkább attól függ, mennyit nyomtatsz

Nem túl meglepő módon nem igazán fogjuk tudni megmondani előre, hogy mennyi ideig fog kitartani egy patron, ugyanis ez leginkább a nyomtatás mennyiségétól függ. A dobozra többnyire rá van írva, hogy hány oldal nyomtatásában számíthatsz az adott típusú patronra – ebből már nagyjából be lehet lőni, hogy ez neked mennyit jelent időben.

A jó minőségű lézernyomtató patron belsejében por van, vagyis ezt nem befolyásolják olyan tényezők, mint a tintapatronokat. Nem tudnak például beszáradni, így a túl ritka használat miatt nem kell aggódni. Bizonyára mindenkinek ismerős az érzés, mikor hónapok után próbálna nyomtatni a nyomtatójával, és nem megy, mert a patron beszáradt. Nos, ettől megkímélheted magad a lézernyomtatóval.

Mi a helyzet a tintasugaras nyomtatókkal

A tintasugaras nyomtatók esetében mindenképpen számolnod kell azzal, hogy bizonyos időközönként szükség lesz a cserére, hiszen, ahogy említettük korábban, a tinta beszárad, ha nincs használatban huzamosabb ideig. Érzékeny a hőmérsékletre, a páratartalomra.

A legtöbb nyomtató ma már kifejezetten takarékos a tintával, így egy eredeti HP OFFICEJET PRO 8013 patron sokáig kitarthat, de a rendszeres használatot ennél is szem előtt kell tartani. A tintapatronoknál is oldalban adják meg a várható élettartamot, de az imént taglalt körülmények befolyásoló hatása miatt ez bizony módosulhat. Ezzel nem árt tisztában lenned, ha tintasugaras nyomtatót vásárolsz.

Sokat számít persze a megfelelő tárolás: ha odafigyelsz a részletekre, a tintapatron is sokáig használható marad. Ha spórolni szeretnél, a kompatibilis patronok is jó megoldást jelenthetnek: olcsóbbak, de nagyjából ugyanazt a minőséget hozzák. Mindenképpen tájékozódj ezekről a lehetőségekről is, ha úgy döntesz, amikor nyomtatót vásárolsz!

A fotó forrása:
A_stockphoto / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.