Városlista
2021. október 26, kedd - Dömötör

Hírek

2021. Szeptember 21. 09:37, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Mehringer Richárd lett az év pápai rendőre

Mehringer Richárd lett az év pápai rendőre

Átadták az Év pápai rendőre kitüntetést, valamint díjazták az elmúlt időszakban kiemelten teljesítő pápai egyenruhásokat.

A Városházán megtartott ünnepségen dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte elsőként a rendőröket. A városvezető azt mondta, az elmúlt években a a rendőrök helytállása komoly elismerést szerzett a testületnek, most, amikor a világ egy kicsit megkeményedett, a lakosság jobban érezheti azt, hogy kik azok, akikre számíthatnak - mondta a polgármester.

Dr. Fellegi Norbert ezredes, Veszprém megyei rendőrkapitány úgy fogalmazott, hogy büszke a pápai állományra, kiemelten azokra, akik kiemelkedő munkájuknak köszönhetően elismerésben részesültek. Hozzátette, a Pápai Rendőrkapitányság a veszprémi mellett a megye legmeghatározóbb kapitánysága, ahol a közbiztonsági helyzet kiválónak mondható, ez pedig a pápai állomány kiváló munkájának köszönhető.

2020 pápai rendőre kitüntetésben Mehringer Richárd rendőr százados, megbízott nyomozó alosztályvezető részesült. Mehringer Richárd magas szintű és lelkiismeretes munkájának köszönhetően a szervezeti teljesítménycélok elérése 2020. évben oly mértékben valósult meg, hogy a felderítések terén a pápai rendőrkapitányság Veszprém megye legjobbjai között lehetett. Az ismeretlen elkövetők kézre kerítésétől a vádelőkészítésig sikerült egy nagy horderejű gépkocsifeltörés-sorozatot felderítenie a 2020-as esztendőben. Szolgálat ellátása közben tevékenységével példát mutat a rendőröknek. Az elöljárók által megfogalmazott elvárásokkal mindig azonosulni tud, elhivatottsága a rendőri pálya felé töretlen - hangzott el a méltatásában. A kitüntetéshez dr. Áldozó Tamás polgármester, dr. Fellegi Norbert Veszprém megyei rendőrfőkapitány, valamint Regdon László pápai rendőrkapitány gratulált Mehringer Richárdnak.

2021 nyarán több lopás és betöréses lopás elkövetőjét derítette fel, valamint a közelmúltban személyismeretének köszönhetően – egy pápai élelmiszerbolt betörőjét is kézre kerítette, ezért munkájának elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Fűzfa László rendőr főtörzszászlós körzeti megbízottat.

2021 augusztusában elfogta azt a férfit, aki két Nemzeti Dohányboltba és két családi házba is betört, emellett sikerült azonosítania és elfognia azt a személyt is, aki a közelmúltban Pápán három kerékpárt lopott el, egy helyi gimnáziumból pedig különböző szerszámokat tulajdonított el, ezért munkájának elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Varga Csaba rendőr törzszászlós körzeti megbízottat.

2021 augusztusában három körözött személyt fogott el, valamint három személyt állított elő bűncselekmény elkövetése miatt, ezért munkájának elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Sipkovits Dávid rendőr főtörzsőrmester körzeti megbízottat.

A pályakezdő rendőrök között kiemelkedően látja el feladatait, precízen végrehajtja parancsnokai utasításait, valamint a Gróf Esterházy Kórháznál lévő oltópontnál jelentős szerepet vállalt a közlekedésbiztonság fenntartásában és a lakossággal történő sikeres kommunikációban, ezért munkájának elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Belső Nóra rendőrőrmester megbízott főhatárrendészt.

A vizsgálati ügyek tekintetében végzett átlag feletti ügyfeldolgozása, az általa lefolytatott rendkívüli halálesetekkel kapcsolatos hibátlan munkavégzése, valamint példaértékűnek tekinthető szakmai tudása elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Hegedüs László rendőr főtörzszászlós vizsgálót.

Gyors helyzetfelismerésének köszönhetően azonnal üldözőbe vette, majd megállította azt a személygépkocsit, amelynek vezetője embercsempészként 19 olyan személyt szállított, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért munkájának elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Tengölics Gergő rendőr főtörzsőrmester helyszínelő- és balesetvizsgálót.

Szakmai tevékenységét huzamosabb ideje magas szintű, kiemelkedő szakmai tudással látja el, valamint a Veszprém Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztálya által támasztott követelményekre gyorsan és rugalmasan reagál, ezért munkájának elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Keszler Balázs rendőr zászlós bűnügyi technikust.

2021 augusztusában, egy bűnügyi portyaszolgálat alkalmával felismerte és intézkedés alá vonta azt a személyt, aki a közelmúltban kerékpárokat, valamint különböző szerszámgépeket tulajdonított el Pápán, ezért munkájának elismeréseként polgármester úr jutalomban részesítette Kovács Péter rendőr főtörzsőrmester nyomozót.

Magas szintű szakmai tudásával kiemelkedő tevékenységet nyújt a szabálysértési eljárások lefolytatásában, emellett precízen ellátja az osztályvezető helyettesítésével járó feladatokat, ezért munkájának elismeréseként polgármester úr jutalomban részesíti Müller Alexandra rendőr százados kiemelt szabálysértési főelőadót.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 26. 20:45, kedd | Helyi

Fának csapódott egy autó Dáka és Nagyalásony között, teljes az útzár!

Egy embert feszítővágóval szabadítottak ki a tűzoltók!

2021. Október 25. 14:26, hétfő | Helyi

Kiemelt rendőri jelenlét a Pápai járás temetőiben

A pápai rendőrök kiemelt rendőri jelenléttel biztosítják a Pápai járás temetőinek biztonságát 2021. október 29-étől 2021. november 1-jéig.

2021. Október 25. 09:32, hétfő | Helyi

Pénztárcát lopott, a rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 80 éves nőt.

2021. Október 25. 05:43, hétfő | Helyi

Győzött hazai pályán a Perutz!

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában remek első félidei támadójátékának köszönhetően 1-0 arányban legyőzte a Pápa a Zalaegerszeg II csapatát.