Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. November 23. 10:46, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megvan, mikor kerül fel a repülőgép az emlékmű talapzatára!

Megvan, mikor kerül fel a repülőgép az emlékmű talapzatára!

Bejelentették, hogy mikor kerül sor a várva várt pillanatra, amikor a Celli úti körforgalomban álló talapzatra felhelyezik a MiG-21-est.

- Közel két éve dolgozunk közösen a pápai önkormányzattal ezen a programon azért, hogy méltóképpen emlékezzünk meg a 2000-ben megszűnt 47. harcászati repülőezredre és az ott szolgált katonákra. Mára elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor a MiG-21-es repülőgépet a már elkészült emelvényre fogjuk elhelyezni, a terveink szerint erre december 10-én kerülhet sor, december 15. és 21. között pedig az emlékmű ünnepélyes átadását és avatását is végre fogjuk hajtani, melyre katonai elöljárókat is várunk - mondta el ma délelőtt Gangler László ezredes a pápai Városházán. A Bázisrepülőtér parancsnoka hozzátette, a repülőgép elhelyezésekor forgalomkorlátozásra kell majd számítani a körforgalom környékén, mivel két nagy teljesítményű daru fog egyidőben dolgozni a gép felemelésén, mely miatt a közlekedők türelmét kéri. A tervek szerint a repülőgépet az éjszaka folyamán fogják a helyszín melletti bevásárlóközpont parkolójába szállítani, majd 10-én, a nap folyamán helyezik fel az emelvényre.

Áldozó Tamás polgármester szerint igazi látványosság lesz a városban a gép elhelyezése, ezért igyekeznek úgy kialakítani a körülményeket, hogy mindazok, akik ezt a műveletet szeretnék végignézni, fotózni, filmre venni, vagy akár drónnal megörökíteni, azok is biztonságos helyről meg tudják ezt tenni. A városvezető köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal lehetővé tették az emlékmű megvalósulását, a tervezőknek, a kivitelezőknek, a tartószerkezet és a repülőgép előkészítőinek a munkáját.

A sajtótájékoztatón megtudtuk, az emlékmű körüli terület parkosítására tavasszal fog sor kerülni.

Címkék: mig-21 emlékmű

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.