Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 31. 13:49, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megvan a negyedik magyar mobilszolgáltató - a Magyar Posta konzorcium a befutó

Megvan a negyedik magyar mobilszolgáltató - a Magyar Posta konzorcium a befutó

A Magyar Posta, az MFB Invest és a Magyar Villamos Művek konzorciuma nyerte a negyedik mobilszolgáltató tendert Magyarországon.

Vagyis megnyerték a 900 megahertzes frekvenciasáv 5 megahertz szélességű egybefüggő 'A'-blokk árverését.

A nyertesek összesen 43,9 milliárd forintot ajánlottak fel a frekvenciablokkokért, ehhez jön még az áfa.

Mellettük szintén érvényes ajánlatot tettek a jelenlegi piaci szereplők, amelyek összességében osztoztak a fennmaradó 5,8Mhz-n. A cégek ezért 34,8 milliárd forintot fizettek. A Vodafone 15,6 milliárd forintot, a Magyar Telekom 10,9 milliárd forintot, a Telenor pedig 7,2 milliárd forintot ad az 2-2 illetve a 1,8 MHz frekvenciáért. Nekik azért fontos az új frekvencia, mert ezáltal növelhetik kapacitásukat – írja a Napi Gazdaság.

A nyertes a nemzeti roaming-szerződés keretén belül használhatja a már meglévő szolgáltatók, a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone hálózatát, míg saját hálózatát ki nem építi. A negyedik mobilszolgáltatónak egy éven belül kell elindítania szolgáltatását, és legalább 30 ezer fős lakosságú települést le kell fednie.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.