Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Június 16. 10:29, csütörtök | Helyi
Forrás: NAK

Megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei tisztségviselőit

Megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei tisztségviselőit

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Veszprém megyei küldöttgyűlése 2022. június 15-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Sövényházi Balázst.

A 2022. május 20-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ)és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 70 fős megyei küldöttgyűlést. A Veszprém megyei küldöttgyűlés 2022. június 15-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az etikai bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

A NAK Veszprém megyei elnökének Sövényházi Balázs-t választották, az ő munkáját 5 alelnök: Pethő Jenő Sándor-t mezőgazdaságért, GALLUS Baromfitenyésztő és Keltető Kft-t élelmiszeriparért, VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt-t vidékfejlesztésért, Burján Ernő-t általános agrárgazdasági ügyekért, illetve Dr. Radovits Tibor-t és Szabó Miklós-t helyi földbizottsági ügyekben közreműködő alelnökök segítik.

A megyei küldöttek maguk közül Győrffy Balázs, Ware Borbála, VEZIR-HÚS Kft, IHARTÜ-2000 Erdészeti és Faipari Kft, Papp Tamás, Boros Tamás, Pethő Jenő Sándor, Burján Ernő, Szabó Miklós, Varga Balázs, Klausz Tibor, Sör László, Szabó Sándor, Németh József, és Lengyel Kálmán-t választották országos küldöttnek.

A megyei etikai bizottság tagja lett Dr. Kovács Zoltán etikai bizottság elnöke, Kulcsár Zsolt, Németh László.

Az alakuló küldöttgyűlésen megválasztották a megyei kamarai osztályok elnökeit is. A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Major Károly az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt IMÁR Kereskedelmi és Állattenyésztő Bt, az Élelmiszer-feldolgozási osztályt Tóth Tamás Zsolt, az Agrár- és élelmiszer-kereskedelmi osztályt PEIBA Termelő és Kereskedő Kft, a Kistermelői, együttműködési és helyi kezdeményezések osztályt Kemes Szabolcs, az Erdő- és vadgazdálkodási osztályt IHARTÜ-2000 Erdészeti és Faipari Kft, a Fiatal gazda és innovációs osztályt Hanich Gábor, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Ware Borbála vezeti a megyében. A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól.

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.