Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. November 04. 14:27, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megütötte és megrúgta a pápai buszsofőrt a 22 éves fiatal

Megütötte és megrúgta a pápai buszsofőrt a 22 éves fiatal

Buszsofőrt bántalmazó férfi ellen emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a 22 éves elkövető tavaly szilveszterkor a kora esti órákban Pápán, a Jókai utca egyik buszmegállójában állt, és szóváltásba került egy ott várakozó utassal, aki vitájukat követően felszállt a menetrend szerint érkező járatra. Az ittas vádlott ekkor párszor megrúgta a még álló autóbusz oldalát, melyet a sofőr észrevett, és a buszról leszállva ellenőrizte a járművet, a vádlottat pedig számon kérte a tettéért. Az elkövető ekkor az autóbuszvezetővel is vitázni kezdett, majd megrúgta és meg is ütötte a sértettet, aki védekezésképpen a férfit lenyomta egy padra. A vádlott eközben ellenállt, és a sofőr ingujját elszakította, kötött mellényét pedig megnyújtotta. Végül egy, a sértett segítségére siető férfi telefonon értesítette a rendőrséget, a buszsofőr pedig a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta az elkövetőt. A bántalmazás következtében a sofőr nyolc napon belül gyógyuló, véraláfutással járó sérülést szenvedett, amiért kérte az elkövető megbüntetését. Minthogy a tömegközlekedés részét képező menetrendszerinti autóbusz vezetője közfeladatot ellátó személynek minősül, kiemelt védelemben részesül, ezért a vádlottnak a könnyű testi sértés vétségén túl közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt is felelnie kell a Pápai Járásbíróság előtt.

Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint a férfi közügyek gyakorlásától történő eltiltását is indítványozta azzal, hogy beismerése esetén a bíróság 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.