Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Július 27. 12:53, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megújult az út Nagygyimót és Dáka között

Megújult az út Nagygyimót és Dáka között

Számos további Pápa környéki út teljeskörű felújítása történt meg, vagy zajlik jelenleg is.

Nagygyimót és Pápa között 4,4 kilométer, Pápa és Dáka között pedig 5 kilométer út épült újjá, jelenleg az aszfaltcsík műszaki átadása zajlik. Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója elmondta, nagy öröm az általa képviselt társaság számára, hogy az idei évben jelentős útfelújítások zajlanak, hiszen régen volt hasonlóra példa. Részben TOP-os, részben pedig hazai forrásokból hajtják végre a pápai járásban összértékét tekintve 3,5 milliárd forintos fejlesztést. Fekete János bízik abba, hogy a következő években folytatódni fog ez a tendencia és további útszakaszok újulhatnak meg. A szóban forgó Nagygyimót - Dáka közti szakaszról az igazgató elmondta, az út alépítményével is problémák voltak, ezért teljes talajszerkezet cserét hajtottak végre, úgynevezett remix technológiával, melyre két rétegű aszfaltburkolat került. A vízelvezető rendszereket és a hidakat újjáépítették, továbbá az autóbuszöblöket is felújították. Új szalagkorlátokat és közlekedési táblákat helyeztek ki - tette hozzá Fekete István.

A Nagygyimóton megtartott sajtótájékoztatón dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő elmondta, a munkálatok kezdetén azt mondták, hogy július végére végeznek a szakasz felújításával és ez meg is történt. Az egy milliárd forintot meghaladó, csaknem tíz kilométeres útszakasz felújítását eredményező beruházás során Nagygyimót, Kéttornyúlak és Dáka főutcája is megújult, továbbá kényelmesebbé és biztonságosabbá vált a közlekedés a települések között. Közvetlenül Pápa környékén a várost és a Bázisrepülőtért összekötő útszakasz felújítása már megtörtént és zajlik a 834-es számú út megújítása Borsosgyőr környékén, 4 kilométer hosszan. Mindezzel együtt a Pápáról kiinduló sugaras útvonalak jelentős mértékben újulnak meg - tette hozzá a képviselő.

Szaller Zsolt, Nagygyimót község polgármestere is üdvözölte az útfelújítást. Mint mondta, nagy pillanat a mai a nagygyimótiak számára, hiszen a nagy forgalmat bonyolító, a falut átszelő út felújítása régi vágya volt a lakosságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.