Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Február 24. 13:27, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Megújult a közterületi világítás Borsosgyőrön, Kéttornyúlakon és Tapolcafőn

Megújult a közterületi világítás Borsosgyőrön, Kéttornyúlakon és Tapolcafőn

Az elmúlt napokban végezte el az áramszolgáltató a Pápához csatolt településeken a közterületek villanyoszlopain lévő lámpatestek cseréjét.

A munkálatokra a Városgondnokság adott megbízást, hiszen a régi higanygőz lámpák pótlása már nem biztosított, így hamarosan problémát okozott volna az izzók cseréje.
-A kényszer szülte ezt a döntést, hiszen az Európai Unió területéről kivonják a régi higanygőz égőket, így az év második felében már nem tudtuk volna kicseréltetni az izzókat a falvakban – mondta el érdeklődésünkre Bakó István, a Városgondnokság igazgatója.
A szolgáltatóval kötött megállapodás értelmében Borsosgyőrön, Kéttornyúlakon és Tapolcafőn valamennyi lámpatest cseréjét elvégezték a szakemberek, ez kétszáz lámpát és nátriumos égőt jelent. Bakó Istvántól megtudtuk, az új világítás a város áramfogyasztásában is megjelenik majd, hiszen ezek az izzók kevesebbet fogyasztanak.
-Pápa városában 3700 közvilágítási lámpatest van, ebből most kétszáz cseréje történt meg és ezek az újonnan felszerelt izzók fele annyit sem fogyasztanak, mint a régiek.

Az áramszolgáltatóval kötött megállapodás még két munkára terjed ki: a városban tíz helyen bővítik a közvilágítást. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat által megjelölt helyeken olyan villanyoszlopokra is szerelnek lámpatestet, ahol eddig nem volt. Ilyen a Flórián utca, ahol a 14. számú ház előtti oszlopra szerelnek lámpát, a Csáky utca eleje, a Margaréta utca két háza előtti, a Téglagyári és Galamb utca sarkán lévő, a Laki út 15. és a Kertalja utca 13. számú háza előtti oszlop, de a Kishegyben is bővül a közvilágítás egy, az Öreghegyben pedig két lámpával.
-Tudjuk, hogy ennél több helyszínen is kellene bővíteni a közvilágítást, de a mostani megállapodásba ennyi fért bele – tájékoztatott az igazgató.

A megállapodás harmadik eleme, hogy Borsosgyőrön, Kéttornyúlakon és Tapolcafőn a települések központjában öt-öt villanyoszlopra felszereltetik az E-on által elfogadott és szabványosított, karácsonyi díszkivilágításhoz szükséges csatlakozó dobozokat.

Fotó: pápa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.