Városlista
2021. november 30, kedd - András, Andor

Hírek

2021. Július 07. 19:51, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megújul a járda a Celli úton, újabb, már megvalósult projektet támogat a kormány

Megújul a járda a Celli úton, újabb, már megvalósult projektet támogat a kormány

Összesen több mint 100 millió forintos állami támogatást jelentett be dr. Kovács Zoltán és dr. Áldozó Tamás. A Belügyminisztérium 25 milliót ad járdafelújításra, 80 millióval pedig egy megvalósult projektet támogat az állam.

Dr. Kovács Zoltán elmondta, még 2016-ban nyújtotta be az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Fenntartható közlekedésfejlesztés Pápán című pályázatát, mely azóta meg is valósult. Ennek keretében épült a Téglagyári úti körforgalom, újjáépítették a Győri úti kerékpárutat, településkapuk és gyalogos-átkelőhelyek készültek, lámpás kereszteződéssé alakították a Somlai úton és kerékpárút épült a Bázisrepülőtérhez. Az eredetileg 500 millió forintos projekt az építőipari áremelkedések miatt drágább lett, ezért az önkormányzat mintegy 80 millió forintos ráemelési igényt nyújtott be a kormányzathoz, amelyet az támogatott is – mondta el a képviselő.

Nem ez az első projekt, amelyet ráemeléssel támogat a kormányzat - emlékeztetett Kovács Zoltán hozzátéve, összesen már több mint 2 milliárd forinttal támogatta a város uniós projektjeit a kormány, melynek köszönhetően jóval 10 milliárd fölé emelkedett a városban végrehajtott TOP-os projektek összértéke.

Dr. Áldozó Tamás polgármester köszönetét fejezte ki a kormány támogatásáért, egyúttal bejelentette, hogy egy járdaszakasz felújítását is támogatja a kormányzat. A Belügyminisztérium pályázatán mintegy 25 millió forintot nyert el az önkormányzat, amelyhez 13 millió forintos helyi forrás bevonásával, 775 méter hosszúságú járda megújítása válik lehetségessé, a Celli út mindkét oldalán. A projektnek a jövő év végéig kell elkészülnie - derült ki a sajtótájékoztatón.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 16:46, kedd | Helyi

Letették az új református óvoda alapkövét

A jelenlegi Édenkert Református Óvoda épületével szemben, a Veszprémi úton épül új óvoda Pápán.

2021. November 30. 10:30, kedd | Helyi

Koronavírusban hunyt el az év veszprémi mentőse

2021. November 29. 13:53, hétfő | Helyi

Önkormányzati jutalmakat vehettek át pápai rendőrök

Immáron hagyománynak számít Pápán, hogy a város polgármestere elismerést nyújt át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó rendőröknek. Ezúttal az egyik biztonsági cég helyi vezetője is csatlakozott dr. Áldozó Tamáshoz.