Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2024. Október 04. 12:50, péntek | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Megtörtént az átadás-átvétel a Városházán

Megtörtént az átadás-átvétel a Városházán

Konstruktív módon zajlott a folyamat, egyetlen vitás ponttal.

Grőber Attilától megtudtuk, Áldozó Tamás konstruktívan állt a meghatározott rend szerint lezajlott folyamathoz, mind ő, mind pedig az intézményvezetők aláírták a teljességi nyilatkozatot, amelyben felelősséget vállaltak arra vonatkozóan, hogy mindent átadtak.

A polgármester kitért arra is, hogy a napokban Áldozó Tamás a közösségi médiában közzétett egy képernyőképet, amely szerint közel egy milliárd forint van a város bankszámláján. - Jelenleg kevesebb, mint 880 millió forinttal rendelkezik a város a számláján, tavaly ilyenkor 1,466 milliárd volt, vagyis közel 600 millió forinttal több pénze volt a városnak. Év végére mintegy 600 millió forint maradt ebből tavaly, ha a tavalyi tendenciák idén is érvényesek lesznek, akkor tulajdonképpen ez a pénz el is fogyna, de az teljes felelősséggel kijelenthető, hogy a költségvetésben előirányzott 539 milliós pénzmaradvány nem lesz meg. Pénzügyi szempontból tehát sokkal rosszabb helyzetben van most a város, mint volt tavaly ilyenkor - fogalmazott a városvezető.

A polgármester elmondta, az átadás-átvétel ugyan zökkenőmentesen zajlott, ám volt egyetlen olyan kérdés, amire nem kapott kielégítő választ, ez pedig Pápa Város Hivatalos Facebook oldalának kérdése. - Vagy nem volt hivatalos Facebook oldal az, amit annak neveztek, és amire akként hivatkoztak, vagy ha az volt, akkor tudni kellene, ki volt az adminisztrátor. Ebben a kérdésben továbbra is kételyeim vannak. (Mint ismeretes, Pápa Város Hivatalos Facebook oldalát egyik pillanatról a másikra Pápai Iránytűvé nevezték át, ami a korábbi városvezetés szócsöve. Az oldal ezt követően eltűnt a közösségi médiából - a szerk.)

Grőber Attila hozzátette: a gazdasági folyamatok sem alakulnak jól, az iparűzési adó bevételek is várhatóan alatta maradnak a tervezettnek. Kiemelte, hogy hosszú évek után idén fordult elő először, hogy folyószámla hitelhez kellett nyúlnia az önkormányzatnak. A normatív állami támogatás mértékéről decemberben határoz az Országgyűlés, így jelenleg még nem látható, hogy miként fog alakulni a város pénzügyi helyzete jövőre.

Nyitókép: Pápai Médiacentrum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 13:18, péntek | Helyi

Íme a nagyteveli buszmegálló egyik ötletgazdája!

Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a napokban bemutatott nagyteveli nappali-buszváró nem előzmény nélküli: Bakonykoppányban már szeptemberben átadtak egy hasonlót.

2024. Október 03. 15:54, csütörtök | Helyi

Eladta a rábízott, egy milliót érő fűkaszát

A Pápai Rendőrkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki a 27 éves férfit.

2024. Október 03. 13:29, csütörtök | Helyi

Az iskolai és munkahelyi büféket ellenőrzi a NAV Pápán

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. október 7. és 11. között az alábbi járásokban ellenőrzik az iskolai és munkahelyi büféket.

2024. Október 02. 13:38, szerda | Helyi

Megkezdődött a helikopter pilóták »Top-Gun-ja« Pápán

Az MH 47. Bázisrepülőtér negyedik alkalommal ad otthont az évenkénti helikopter harcászati oktatóképző gyakorlatnak (Helicopter Tactics Instructor Course – HTIC).