Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2018. Április 09. 09:50, hétfő | Belföld
Forrás: ügyészség

Megszökött a rendőrségről egy házi őrizetes – Előzetesbe került

Megszökött a rendőrségről egy házi őrizetes – Előzetesbe került

Előzetes letartóztatását indítványozta annak a bátonyterenyei férfinak a Balassagyarmati Járási Ügyészség, aki egy kihallgatás alkalmával megszökött a rendőrségről.

A gyanúsítottal szemben a nyomozó hatóság lopás bűntette miatt folytatott nyomozást, amely ügyben 2016. szeptember 30-án a Salgótarjáni Járásbíróság az előzetes letartóztatását rendelte el. A bíróság a kényszerintézkedést a vádemelés után is fenntartotta, azonban utóbb azt megszüntette, és 2018. január 11-én a férfit házi őrizetbe helyezte.

A házi őrizetben lévő gyanúsítottat a nyomozó hatóság 2018. március 28-án gyanúsítotti kihallgatásra előállította a rendőrkapitányságra, mivel gyanú merült fel arra, hogy a kényszerintézkedés ideje alatt újabb vagyon elleni bűncselekményt követett el.

A gyanúsítotti kihallgatás után a férfit, kérelmére, a rendőrség udvarára kísérték, hogy dohányozni tudjon, onnan azonban a kerítésen átugorva megszökött. A rendőrség vele szemben azonnal elfogatóparancsot bocsátott ki, és még aznap este, a 21-es számú főúton, egy gépkocsi utasaként elfogták és őrizetbe vették.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított előzetes letartóztatását az ügyészi indítványnak helyt adva – a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel – elrendelte

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 08:54, hétfő | Belföld

Halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében

Halálos baleset történt hétfő hajnalban a Bács-Kiskun megyei Apostagnál - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2022. Augusztus 15. 07:00, hétfő | Belföld

Anyára és gyerekére gyújtotta rá két férfi a házat Véménden

Emberölés kísérlete miatt nyomoznak a rendőrök két férfi ellen, akik Molotov-koktélokkal gyújtottak fel egy véméndi családi házat.

2022. Augusztus 15. 05:00, hétfő | Belföld

Folytatódik a meleg, napsütéses idő

Folytatódik a következő napokban a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.