Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2018. Április 09. 09:50, hétfő | Belföld
Forrás: ügyészség

Megszökött a rendőrségről egy házi őrizetes – Előzetesbe került

Megszökött a rendőrségről egy házi őrizetes – Előzetesbe került

Előzetes letartóztatását indítványozta annak a bátonyterenyei férfinak a Balassagyarmati Járási Ügyészség, aki egy kihallgatás alkalmával megszökött a rendőrségről.

A gyanúsítottal szemben a nyomozó hatóság lopás bűntette miatt folytatott nyomozást, amely ügyben 2016. szeptember 30-án a Salgótarjáni Járásbíróság az előzetes letartóztatását rendelte el. A bíróság a kényszerintézkedést a vádemelés után is fenntartotta, azonban utóbb azt megszüntette, és 2018. január 11-én a férfit házi őrizetbe helyezte.

A házi őrizetben lévő gyanúsítottat a nyomozó hatóság 2018. március 28-án gyanúsítotti kihallgatásra előállította a rendőrkapitányságra, mivel gyanú merült fel arra, hogy a kényszerintézkedés ideje alatt újabb vagyon elleni bűncselekményt követett el.

A gyanúsítotti kihallgatás után a férfit, kérelmére, a rendőrség udvarára kísérték, hogy dohányozni tudjon, onnan azonban a kerítésen átugorva megszökött. A rendőrség vele szemben azonnal elfogatóparancsot bocsátott ki, és még aznap este, a 21-es számú főúton, egy gépkocsi utasaként elfogták és őrizetbe vették.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított előzetes letartóztatását az ügyészi indítványnak helyt adva – a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel – elrendelte

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 13:52, szerda | Belföld

Itt a várva-várt magyar sci-fi előzetese

A Műanyag égbol című film cselekmény 100 évvel előre, 2123 Magyarországára repíti a nézőt.

2023. Február 08. 13:24, szerda | Belföld

Már 16 ember köszönheti az életét a magyar mentőalakulatoknak

Eddig 16 ember köszönheti az életét a magyar mentőalakulatoknak, hamarosan pedig bővül a mentésben résztvevő magyar kontingens Törökországban - közölte Szijjártó Péter.

2023. Február 08. 13:23, szerda | Belföld

BÁV: háromszorosára nőtt a befektetési arany forgalma tavaly

Tavaly 3,3 milliárd forint értékben vásároltak az ügyfelek befektetési célú aranyat, ami a 2021-es forgalom háromszorosa; az értékesített aranytömbök mennyisége december végére elérte a 141 kilogrammot - tájékoztatta a BÁV Zrt.