Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2020. Augusztus 12. 13:07, szerda | Belföld
Forrás: Vehir.hu

Megrongálták a veszprémi porcelán életfát

Megrongálták a veszprémi porcelán életfát

Szerda reggelre több elemet is összetörtek ismeretlen vandálok a belvárosi körforgalomban található herendi porcelán életfán - írja a Vehir.hu.

A rendőrség már nyomoz az ügyben, a manufaktúra pedig megígérte, hogy helyreállítják a szobrot.

Szerdára virradóan több elemet is összetörtek a belvárosi kettős körforagomban található herendi porcelán életfán, ezzel jelentős anyagi kárt okozva, valamint megrongálva Veszprém és a térség egyik szimbólumát.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. közösségi oldalán adott hangott döbbenetének az eset kapcsán. Azt írják, helyre fogják állítani a szobrot.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 19:04, csütörtök | Belföld

Halálos késelés miatt emeltek vádat Pest megyében

Vádat emeltek két férfi és egy nő ellen halálos késelés miatt Pest megyében - tudatta a főügyészség közleményben csütörtökön az MTI-vel.

2021. December 02. 17:01, csütörtök | Belföld

Hetven százalékra nőtt az átoltottság

Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, melyhez az oltási akció is jelentősen hozzájárult. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. Az oltatlanokat továbbra is várják az oltópontokon

2021. December 02. 16:06, csütörtök | Belföld

Megkéselte betegtársát a kórház Covid-intenzív osztályán

Átadta az ügyészségnek a nyomozás iratait a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak a kínai férfinak az ügyében, aki megszurkálta betegtársát a Honvédkórház Covid 2-es intenzív osztályán.

2021. December 02. 15:04, csütörtök | Belföld

Még egy évig pályázhatnak erdőtelepítésre a települések

A Vidékfejlesztési Programban még egy évig pályázhatnak a települések erdőtelepítési támogatásra, miután a pályázatok beadási határidejét 2022. december 31-ig meghosszabbították