Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Június 03. 13:41, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megnyitottak a pápai iskolák, de az online oktatás is megmarad

Megnyitottak a pápai iskolák, de az online oktatás is megmarad

A kormány enyhítő intézkedései nyomán keddtől a pápai oktatási intézmények is fogadják a tanulókat.

Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ vezetője elmondta:

- Az iskolák 2020. június 2. és 2020. június 15. között továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarend szerint működnek azzal, hogy a tantermen kívüli, digitális munkarend tapasztalatai alapján egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás szervezhető a tanulók felzárkóztatása céljából, maximum tízfős csoportokban.

- 2020. június 2. és 2020. június 26. között minden általános és középfokú iskola megszervezi a tanulók felügyeletét. A felügyelet keretében napközi, szakkör, sportfoglalkozás, egyéni vagy csoportos felzárkóztató foglalkozás, fejlesztőfoglalkozás, egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő foglalkozás tartható.

- Március 16-tól kijelölt intézményekben látták el a tanulók felügyeletét, június 2-tól minden intézmény megnyitotta a kapuit, s ellátjuk a diákok felügyeletét reggel 7:30 és 17 óra között.

- Felügyelet mellett felzárkózás céljából is lehet látogatni az intézményeket.

- A csoportok létszáma nem haladhatja meg a 10 főt, a tanulónak ajánlott a szájmaszk viselése, amit a tankerület biztosít, a pedagógusoknak pedig kötelező viselni a védőeszközt.

Egyházi Andrea hozzátette, az iskolákban fokozottan figyelnek a takarításra, a higiéniai szabályok szigorú betartására, amelyekhez a tisztítószereket az állami fenntartó biztosítja.

Az igazgatótól megtudtuk, a tegnap megnyíló lehetőséggel a tanulók csekély száma élt az első napokon, mindössze 6 százalékuk. Ez többek között amiatt is lehet, hogy az online oktatás június 15-ig, a tanév zárásáig az eddigi rend szerint tovább folytatódik, de az állami intézményfenntartói szerepkörből adódóan június 26-ig látják el a diákok felügyeletét az intézményekben.

A digitális munkarend bevezetését követően a Pápai Tankerületi Központ Tarczy Lajos Általános Iskolát jelölte ki a pápai gyerekek napközbeni kiscsoportos felügyeletére. - A felügyeletet indokolt esetben a szülői kérésre lehetett igénybe venni 8 - 17 óráig. Mindemellett májustól a Magyar Honvédség Parancsnoksága is kijelölte intézményünket a honvédség állományához tartozó családok gyermekeinek felügyeletére, hosszabbított nyitva tartással. A lehetőséggel március 16. - 29-ig mindösszesen 5 tanuló élt.

Az igazgagtótól megtudtuk, a héten 33 tanuló van jelen az iskolában, rajtuk kívül az egyéni tanrend szerint tanuló diákok vizsgáztatása zajlik. Az intézményben a vakáció alatt nyári tábort is szerveznek.

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskolában az online oktatás bevezetése óta nem voltak diákok, a héten és a jövő héten 8-9 tanuló jelentkezett a felügyeletre. A felső tagozatosok a felzárkóztató foglalkozásokkal éltek inkább - tudtuk meg Ferenczi Kálmán iskolaigazgatótól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.