Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Május 15. 19:46, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), MTI

Megnyílt az idei Pápai Agrárexpo

Megnyílt az idei Pápai Agrárexpo

A szakmai programokon túl ezúttal is odafigyeltek a szervezők a közönségcsalogató attrakciókra, így nem marad el az agrárgép show, és a favágó bemutató sem, de újra lesz állatsimogató is. Tízezer embert várnak.

A Pápai Agrárexpo programját ITT találja

Áldozó Tamás polgármester a pénteki megnyitón elmondta, hogy az expo kiállítói mintegy háromezer négyzetméteren mutatkoznak be, köztük az idén újdonságnak számít a termelői piac. Hozzátette: az elmúlt évek tapasztalatai alapján több mint 10 ezer látogató várható rendezvényre, ha az időjárás is kegyes lesz.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke elmondta, hogy a kamara immár harmadik alkalommal partner a szervezésben. Hozzátette: a Pápai Agrárexpo folyamatos szakmai fejlődésen megy keresztül, fontos terepe a gazdák közötti szakmai eszmecserének. Az ágazatot érintő aktualitásként beszélt arról is, hogy május 22-ig meghosszabbították az egységes kérelmek benyújtásának határidejét, hamarosan indulnak a vidékfejlesztési program pályázatai is, amelyek hatékony felhasználása az egész magyar gazdaság számára fontos.

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta, hogy az expo a helyi termékek értékére szeretné ráirányítani a figyelmet. Fontos, hogy egyre rövidebbek legyenek az ellátási láncok a termelő és a fogyasztó között, ezt a célt szolgálja a Pápai Agrárexpo is - mondta.

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára, a rendezvény fővédnöke szerint a ”magyar agrárium lenyomata” látható a kiállításon. Fontos színfoltjai a kiállításnak a családokat vonzó programok, amelyeken keresztül a gyermekeket is be lehet vonni az agrárium világába – fogalmazott Kis Miklós Zsolt. A kormányzati elképzelésekről szólva az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár azt mondta, fontos cél a kis- és közepes vállalkozások támogatása olyan módon, hogy növekedjen a vidéken lévő munkahelye száma, a vállalkozások versenyképessége.

A nyitóbeszédeket követően adták át az agrárexpo díjait, valamint a Veszprém Megyei Palackos Borok Versenye Nagyarany minősítést elért borainak járó díjakat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.