Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2012. Szeptember 07. 21:33, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Megnyílt az idei bornapok!

Megnyílt az idei bornapok!

A Pápai Cicege és Bornapok ugyan már szerda óta várja vendégeit, hivatalosan csak a mai napon nyílt meg. Rengetegen voltak a Borpénteken.

Az idei megnyitóünnepség a borrendek menetével kezdődött. A sokaság a felújított régi Városháza épületétől indult, s igaz kordonok között, de érintette a Fő tér már elkészült részét is. A menetben részt vett dr. Áldozó Tamás polgármester, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Unger Tamás alpolgármester és dr. René Pöltl, Schwetzingen város főpolgármestere is. Az Esterházy-kastély udvarán a grófi pár is köszöntötte a megjelent 14 borrend képviselőit.

Unger Tamás alpolgármester, ezúttal a Somlói Borrend nagymestereként szólt a szép számú közönséghez. Elmondta, hogy a 20 éves borrend 250 tagot számlál. Fontosnak tartja, hogy 15 éve Pápa a somlói bor városa. A jövőt tekintve legfontosabb célként azt jelölte meg Unger Tamás, hogy elérjék, minden pápai étterem italkínálatában szerepelje somlói bor.

A nyitóünnepségen köszöntötte a borrendek képviselőit és a közönséget Tálos Tamás, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének alelnöke.
Ugyanezt tette dr. Áldozó Tamás is. A polgármester továbbgondolta Unger Tamás szavait, mint mondta fontos lenne elérni, hogy az éttermekben a somlói bor mellé kerüljön fel az étlapokra a cicege is. A polgármester szeretné, hogy a Pápára és környékére jellemző ellnevezés újra használatba jönn. Áldozó Tamás megköszönte a jelen lévő pincészetek részvételét a pápai bornapokon. Külön köszöntötte a legmesszebbről, Arad környékéről érkező Balla pincészetet.

Alkalomhoz illően a színpadon ízletes borral koccintottak a borrendek képviselői, a grófi pár és a városvezetők. A Pápai Cicege és Bornapok vasárnapig várja színes programokkal, finom ételekkel és természetesen jobbnál jobb borokkal az érdeklődőket.

Címkék: bornapok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

2024. Április 12. 13:48, péntek | Helyi

A kínai üzletek számíthatnak NAV ellenőrzésre Pápán

2024. Április 11. 08:01, csütörtök | Helyi

Lovas rendőrök is bemutatkoztak a Pápai Rendőrkapitányság nyílt napján - Videó

Elsősorban a pályaválasztás előtt álló fiatalokat várták az egyenruhások, hogy a rendőri hivatás szépségeit mutassák be nekik.

2024. Április 10. 13:20, szerda | Helyi

Hetvenhárom lakástűz volt az első negyedévben a vármegyében

2024 első negyedévében országosan összesen 1939 alkalommal riasztották égő lakóépülethez a tűzoltókat. Veszprém vármegyében 73 alkalommal történt tűzeset otthon jellegű létesítményben.