Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Május 23. 15:04, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Megnyílt a nagykorúvá lett Pápai Agrárexpo

Megnyílt a nagykorúvá lett Pápai Agrárexpo

Immáron 18. alkalommal rendezik meg városunkban a Pápai Agrárexpot. Az idei expon ünnepli 20. születésnapját a magyar falugazdász-hálózat.

A ma délben megtartott nyitóünnepségen Görög Zita felkonferálását követően Áldozó Tamás a régió egyik legnagyobb szakkiállításának nevezte a Pápai Agrárexpot. A pápai polgármester elmondta, mintegy 12-15000 főt várnak a három napos rendezvényre.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke beszédében úgy fogalmazott, hogy az általa elnökölt NAK és a 20 éves falugazdász hálózat egyetlen közös misszió beteljesítéséért dolgozik. - A hazai agrárium modernizálásáért, versenyképességének növelését, végső soron a vidéken élők boldogulásának segítéséért.

Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője felidézte a 19 évvel ezelőtti első Pápai Agrárexpot (egy év kimaradt, amikor nem szervezték meg az expot), melynek a szervezésében még polgármesterként vett részt. Köszöntötte az azóta régiós szinten a legnagyszerűbb szakkiállítássá váló rezdezvény vendégeit, kiállítóit és minden érdeklődőt.

A kiállítástJakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke nyitotta meg. A szónok úgy fogalmazott, hogy révbe ért a 20 éves falugazdász hálózat. - A magyar gazda mellől a támaszt elvenni nem lehet, mert ha önálló családi gazdaságokat hirdettünk meg, akkor nekik támasz kell, tanácsadó kell és segítség kell. A hálózat megtalálta a helyét, ma 650 falugazdász dolgozik és hitem szerint ti vagytok a magyar gazdák támaszai - szólt a falugazdász hálózat megjelent tagjaihoz a MAGOSZ elnöke. Hozzátette: a Pápai Agrárexpo egy hatalmas rendezvény, mely valóba a Dunántúl egyik legrangosabb vására, kiállítása.

A megnyitóünnepségen felszólalt még Feldman Zsolt, a VM agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára,Bognár Lajos, a VM élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára ésMedgyasszay László, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnöke.

A nyitóbeszédeket követően adták át az agrárexpo díjait, valamint a Veszprém Megyei Palackos Borok Versenye Nagyarany minősítést elért borainak járó díjakat.

Az expo programja ITT tekinthető meg.

Pápa Város Önkormányzata, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nemzeti Élelmiszerlenc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) közösen vett részt a rendezvény megszervezésében.

Címkék: agrárexpo, megnyitó, pápa

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.