Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Január 04. 16:47, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Megnyílt a korcsolyapálya a pápai Fő téren

Megnyílt a korcsolyapálya a pápai Fő téren

Azoknak lett igazuk, akik bizakodtak. A szélsőséges időjárás elmúltával elegendő vastagságú és minőségű jég képződött a téren, így ma délután végre birtokba vehették a korcsolyapályát a sport szerelmesei.

Boros Katalin, a a teret üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője a papa-ma.hu-nak elmondta, a jégpályán minden nap 13 órakor indul az első turnus, ez azt jelenti, hogy előtte fél órával nyitják a pénztárt. Egy turnus 2 óra időtartamú, ezt követően egy óra jégkészítési szünet következik, így a második turnusban 16 órakor léphetnek pályára a korcsolyázók. A jégpálya vasárnaptól csütörtökig 13 és 18 óra között üzemel, pénteken és szombaton pedig 13 és 21 óra között.

Egy turnusra 800 forint a belépő, nincs külön felnőtt, gyermek és nyugdíjas jegy, viszont az 5 évesnél fiatalabbak - szülői kísérettel - díjmentesen használhatják a korcsolyapályát. A korizáshoz 800 forintért lehet korcsolyát kölcsönözni, jelenleg 180 pár korcsolya áll ehhez rendelkezésre. Ezeket rendszeresen élezni fogják, de a saját korcsolyák élezésére is lesz lehetőség a pályán. A korcsolyakölcsönző mellett büfét és melegedő faházat is kialakítottak, két faházban pedig ruhatárat üzemeltetnek. A pálya mentén álló kiszolgáló faházak egyikében mosdót alakítottak ki, így még a korcsolyát sem kell levenni, ha valaki a mosdót akarja használni. A jégpályára egyébként egyszerre körülbelül száz korcsolyázó mehet rá, ezzel a létszámmal biztosítható, hogy igazán élményt nyújtson a jeges szórakozás.

Az építők után az üzemeltető is arra figyelmeztetett, a jelenlegi, március véginek megfelelő időjárási körülmények nem kedveznek a pálya működtetésének és számítani kell arra, ha marad a tavaszi időjárás, lesznek olyan napok, amikor nem tud működni a jégpálya – hasonlóan az ország más szabadtéri pályáihoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.