Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2014. Január 04. 16:47, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Megnyílt a korcsolyapálya a pápai Fő téren

Megnyílt a korcsolyapálya a pápai Fő téren

Azoknak lett igazuk, akik bizakodtak. A szélsőséges időjárás elmúltával elegendő vastagságú és minőségű jég képződött a téren, így ma délután végre birtokba vehették a korcsolyapályát a sport szerelmesei.

Boros Katalin, a a teret üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője a papa-ma.hu-nak elmondta, a jégpályán minden nap 13 órakor indul az első turnus, ez azt jelenti, hogy előtte fél órával nyitják a pénztárt. Egy turnus 2 óra időtartamú, ezt követően egy óra jégkészítési szünet következik, így a második turnusban 16 órakor léphetnek pályára a korcsolyázók. A jégpálya vasárnaptól csütörtökig 13 és 18 óra között üzemel, pénteken és szombaton pedig 13 és 21 óra között.

Egy turnusra 800 forint a belépő, nincs külön felnőtt, gyermek és nyugdíjas jegy, viszont az 5 évesnél fiatalabbak - szülői kísérettel - díjmentesen használhatják a korcsolyapályát. A korizáshoz 800 forintért lehet korcsolyát kölcsönözni, jelenleg 180 pár korcsolya áll ehhez rendelkezésre. Ezeket rendszeresen élezni fogják, de a saját korcsolyák élezésére is lesz lehetőség a pályán. A korcsolyakölcsönző mellett büfét és melegedő faházat is kialakítottak, két faházban pedig ruhatárat üzemeltetnek. A pálya mentén álló kiszolgáló faházak egyikében mosdót alakítottak ki, így még a korcsolyát sem kell levenni, ha valaki a mosdót akarja használni. A jégpályára egyébként egyszerre körülbelül száz korcsolyázó mehet rá, ezzel a létszámmal biztosítható, hogy igazán élményt nyújtson a jeges szórakozás.

Az építők után az üzemeltető is arra figyelmeztetett, a jelenlegi, március véginek megfelelő időjárási körülmények nem kedveznek a pálya működtetésének és számítani kell arra, ha marad a tavaszi időjárás, lesznek olyan napok, amikor nem tud működni a jégpálya – hasonlóan az ország más szabadtéri pályáihoz.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 02. 09:23, péntek | Helyi

A pápai rendőrök jelenlétében rúgta le egy autó visszapillantó tükrét

Volt párjával keveredett nézeteltérésbe, a rendőrök próbálták őket megnyugtatni, ám a férfi dühében mégis lerúgta egy autó visszapillantó tükrét.

2023. Június 01. 14:58, csütörtök | Helyi

Változik a Perutz osztályozó mérkőzésének időpontja!

Fél órával korábban csap össze egymással a pápai és a gyöngyösi együttes, az NB III-as tagságért.