Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2014. Január 04. 16:47, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Megnyílt a korcsolyapálya a pápai Fő téren

Megnyílt a korcsolyapálya a pápai Fő téren

Azoknak lett igazuk, akik bizakodtak. A szélsőséges időjárás elmúltával elegendő vastagságú és minőségű jég képződött a téren, így ma délután végre birtokba vehették a korcsolyapályát a sport szerelmesei.

Boros Katalin, a a teret üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője a papa-ma.hu-nak elmondta, a jégpályán minden nap 13 órakor indul az első turnus, ez azt jelenti, hogy előtte fél órával nyitják a pénztárt. Egy turnus 2 óra időtartamú, ezt követően egy óra jégkészítési szünet következik, így a második turnusban 16 órakor léphetnek pályára a korcsolyázók. A jégpálya vasárnaptól csütörtökig 13 és 18 óra között üzemel, pénteken és szombaton pedig 13 és 21 óra között.

Egy turnusra 800 forint a belépő, nincs külön felnőtt, gyermek és nyugdíjas jegy, viszont az 5 évesnél fiatalabbak - szülői kísérettel - díjmentesen használhatják a korcsolyapályát. A korizáshoz 800 forintért lehet korcsolyát kölcsönözni, jelenleg 180 pár korcsolya áll ehhez rendelkezésre. Ezeket rendszeresen élezni fogják, de a saját korcsolyák élezésére is lesz lehetőség a pályán. A korcsolyakölcsönző mellett büfét és melegedő faházat is kialakítottak, két faházban pedig ruhatárat üzemeltetnek. A pálya mentén álló kiszolgáló faházak egyikében mosdót alakítottak ki, így még a korcsolyát sem kell levenni, ha valaki a mosdót akarja használni. A jégpályára egyébként egyszerre körülbelül száz korcsolyázó mehet rá, ezzel a létszámmal biztosítható, hogy igazán élményt nyújtson a jeges szórakozás.

Az építők után az üzemeltető is arra figyelmeztetett, a jelenlegi, március véginek megfelelő időjárási körülmények nem kedveznek a pálya működtetésének és számítani kell arra, ha marad a tavaszi időjárás, lesznek olyan napok, amikor nem tud működni a jégpálya – hasonlóan az ország más szabadtéri pályáihoz.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 13:40, kedd | Helyi

Kábítószer fogyasztása miatt nyomoztak a férfi ellen

A rendőrség befejezte a 32 éves Pápa-környéki lakossal szemben folytatott büntetőeljárást.

2022. Május 24. 11:37, kedd | Helyi

Megalakult a Pápai Borklub

A Somlói Borrend Egyesület közgyűlése április 29-én tartott ülésén döntött a Pápai Borklub megalakításáról.

2022. Május 24. 09:12, kedd | Helyi

Amerikai óriástanker Pápán

Újabb repülőgéptípus földi kiszolgálása terén szereztek gyakorlati tapasztalatot az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái.

2022. Május 23. 09:06, hétfő | Helyi

Kocsisor előzésébe kezdett a suzukis, végzetesnek bizonyult a manőver

A másik autóban egy édesanya sérült meg súlyosan, a hátul ülő fiatalok könnyebben megúszták a balesetet.