Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Szeptember 14. 10:05, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Megnyílt a bornapok

Megnyílt a bornapok

Péntek este hivatalosan is kezdetét vette a szerda óta tartó rendezvény. Egyelőre sajnos az időjárás nem fogadta kegyeibe a bornapokat. Ez annál is inkább baj, mert sátor híján nincs hová bebújni.

Az elmúlt évek hagyományának megfelelően idén is a borrendek menetével kezdődött a nyitóünnepség, melyet Pápa Város Fúvószenekara vezetett fel. A Fő téren felállított színpadon a Pegazus Színház színészei köszöntötték a menetben részt vevő borrendek képviselőit.

Koczor Kálmán, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének alelnöke köszöntötte a borrendek megjelent képviselőit, illetve a hűvös időjárás ellenére megjelent közönséget. - Szeretném átadni a magyarországi Borrendek Szövetségének üdvözletét és azt kívánni, hogy ez a hagyomány - mely most erre a csodálatosan megújult térre költözött - folyamatos legyen, és továbbra is sok pápai és Pápa környéki szórakozni vágyó, ünnepelni tudó embert tudjon megszólítani.

Áldozó Tamás polgármester megköszönte a felvonuló borlovagrendeknek, hogy ismét megtisztelték jelenlétükkel a Pápai Cicege és Bornapokat. Továbbá szintén köszönetet mondott az évek óta visszatérő pincészeteknek, pálinkafőzőknek. A polgármester a makacs időjárással kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy mindenki találja meg a módját annak, hogy a csepergő eső ellenére is jól érezze magát a téren.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.