Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2022. Május 13. 11:06, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megnyílt a 25. Pápai Expo és Agrárpiknik!

Megnyílt a 25. Pápai Expo és Agrárpiknik!

A jubiláló rendezvény a szakmai programok mellett idén is meg kíván szólítani mindenkit, a fiatalok és a családok számára is bőven kínál szórakozási lehetőséget.

A mai és a holnapi nap programjait ITT találja! KÉPGALÉRIA a cikk végén!

A pénteki napon játékos edukációs és pályaorientációs programokkal készülnek a rendezvényre látogató diákság részére, míg szombaton családi programokkal és a piknik hangulattal várják a látogatókat a 25. Pápai Expo és Agrárpikniken, amelynek megnyitóünnepségét pénteken délelőtt tartották meg.

Az év legmenőbb agrárrendezvényén Győrffy Balázs, a NAK elnöke a fiatalok megszólításáról beszélt, mint a rendezvény egyik fő céljára utalva, ezzel is elősegítve az agráriumban végbemenő generációváltást.

Dr. Áldozó Tamás Pápa polgármestere a negyedévszázados rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, az Agrárexpo többször megújult ez idő alatt, de mindig népszerű volt a helyiek és a távolabbról érkezők körében egyaránt. A városvezető jó szórakozást és üzletkötést kívánt a résztvevőknek.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy immáron korlátozások nélkül lehetnek együtt ezen a megújult, megfiatalított rendezvényen.

Nagy István agrárminiszter megnyitóbeszédében az összefogás erejét hangsúlyozta. Mint mondta, az előttünk álló kihívásokra a válasz a generációk találkozásában és a tudásra, a tudományos eredményekre való támaszkodásban rejlik. A tárcavezető kiemelte: a gazdálkodás eredményessége egyre nő, nagyrészt ennek köszönhetően a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesést sikeresen küzdötte le az ágazat. Hozzátette, tovább erősíti majd az agrárszektort az uniós pénzeket kiegészítő, 80 százalékra emelt nemzeti forrás, amely a 2027-ig terjedő időszakra megháromszorozta a vidékfejlesztési támogatási lehetőséget.

A megnyitóünnepség díjak átadásával zárult. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara díját Nemes Fédra, míg a Vásári Nagydíjat a Royal Traktor kapta.

A mai és a holnapi nap programjait ITT találja!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 17. 09:09, kedd | Helyi

Figyelmeztet a rendőrség: Legyen körültekintő, ha az interneten vásárol!

Egy webáruházból rendelt a sértett, de nem érkezett meg az előre kifizetett termék. A pápai rendőrök óvatosságra intik az online vásárlókat.