Városlista
2023. március 28, kedd - Gedeon, Johanna

Hírek

2022. Május 13. 11:06, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megnyílt a 25. Pápai Expo és Agrárpiknik!

Megnyílt a 25. Pápai Expo és Agrárpiknik!

A jubiláló rendezvény a szakmai programok mellett idén is meg kíván szólítani mindenkit, a fiatalok és a családok számára is bőven kínál szórakozási lehetőséget.

A mai és a holnapi nap programjait ITT találja! KÉPGALÉRIA a cikk végén!

A pénteki napon játékos edukációs és pályaorientációs programokkal készülnek a rendezvényre látogató diákság részére, míg szombaton családi programokkal és a piknik hangulattal várják a látogatókat a 25. Pápai Expo és Agrárpikniken, amelynek megnyitóünnepségét pénteken délelőtt tartották meg.

Az év legmenőbb agrárrendezvényén Győrffy Balázs, a NAK elnöke a fiatalok megszólításáról beszélt, mint a rendezvény egyik fő céljára utalva, ezzel is elősegítve az agráriumban végbemenő generációváltást.

Dr. Áldozó Tamás Pápa polgármestere a negyedévszázados rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, az Agrárexpo többször megújult ez idő alatt, de mindig népszerű volt a helyiek és a távolabbról érkezők körében egyaránt. A városvezető jó szórakozást és üzletkötést kívánt a résztvevőknek.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy immáron korlátozások nélkül lehetnek együtt ezen a megújult, megfiatalított rendezvényen.

Nagy István agrárminiszter megnyitóbeszédében az összefogás erejét hangsúlyozta. Mint mondta, az előttünk álló kihívásokra a válasz a generációk találkozásában és a tudásra, a tudományos eredményekre való támaszkodásban rejlik. A tárcavezető kiemelte: a gazdálkodás eredményessége egyre nő, nagyrészt ennek köszönhetően a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesést sikeresen küzdötte le az ágazat. Hozzátette, tovább erősíti majd az agrárszektort az uniós pénzeket kiegészítő, 80 százalékra emelt nemzeti forrás, amely a 2027-ig terjedő időszakra megháromszorozta a vidékfejlesztési támogatási lehetőséget.

A megnyitóünnepség díjak átadásával zárult. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara díját Nemes Fédra, míg a Vásári Nagydíjat a Royal Traktor kapta.

A mai és a holnapi nap programjait ITT találja!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 27. 14:45, hétfő | Helyi

Egy épülőben lévő házba törtek be, egy helyi polgárőr zavarta meg őket

A pápai nyomozók még aznap gyanúsítottként hallgatták ki a 26 éves Győr-környéki lakost és 19 éves társát.

2023. Március 27. 13:49, hétfő | Helyi

Homokbödögei kisboltban balhézott

Kartondobozt dobott az eladóhoz és a pénztárgépet is a földre söpörte, a rendőrök elfogták.

2023. Március 27. 08:01, hétfő | Helyi

Átverték Varnus Xavért, csak ősszel tudja megnyitni a mezőlaki templomát

Az orgonaművész bár minden munkálattal elkészült, az orgonaépítő cég azonban átverte, ezért csak ősszel tudja megnyitni a koncerttermet a Pápa-közeli Mezőlakon.

2023. Március 26. 08:47, vasárnap | Helyi

Itt a jó idő, vigyázzunk az utakon!

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, ezért számítani kell az utakon a motoros közlekedőkre!