Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Május 25. 12:03, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megnyílt a 22. Pápai Agrárexpo

Megnyílt a 22. Pápai Agrárexpo

Az agráriumban is a versenyképesség és a hatékonyság növelésére van szükség – mondta el nyitóbeszédében a frissen kinevezett agrárminiszter Pápán.

A szakkiállítás és vásár első mozzanata egy stratégiai szövetség aláírása volt, mely a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Növényvédelmi Szövetség között köttetett. A felek elmondták, a megállapodásnak köszönhetően gyorsabbá válhat az információáramlás és hatékonyabbá a termelés az agráriumban.

A tíz órakor kezdődő megnyitón elsőként Unger Tamás köszöntötte a jelenlévőket. A exponak több mint két évtizede otthont adó város alpolgármestere azt mondta, a továbbiakban is számíthat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a pápai önkormányzat támogatására az agrárexpo megrendezésében. Hozzátette, a városban a piac fejlesztése is érinti a mezőgazdasági termelőket, akik minden reménység szerint másfél éven belül megújult környezetben árulhatják termékeiket.

Győrffy Balázs, a szervező Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a térség kiemelkedő jelentőségű rendezvényének nevezte a Pápai Agrárexpot, melyre több mint száz kiállítót és több mint tízezer látogatót várnak. A NAK elnöke úgy fogalmazott, hogy az agrárium súlya túlmutat a nemzetgazdaságban betöltött szerepén, hiszen a magyar föld megmunkálásáról és magyar kézben tartásáról van szó.

Jakab István, a MAGOSZ elnöke a közös építkezés fontosságát hangsúlyozta az agráriumban. – A színpadon állók mindnyájan, önkormányzat, parlament, kormány, kamara, érdekképviselet egyet akarunk. A legkorszerűbb technológiákat alkalmazva előre haladni a siker érdekében. Vannak kihívások, reményeink szerint ezekről vita is lesz itt az expon, olyan, amely előrevisz a siker felé – mondta az elnök.

A 22. Pápai Agrárexpot Dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg. Az új kormány minisztere azt mondta, legfontosabb célja a versenyképesség és a hatékonyság növelése az agráriumban. Ennek érdekében szeretnék megszüntetni a magyar mezőgazdaságot gúzsba kötő osztatlan közös földtulajdonlást, középpontba állítanák az öntözést és a vízgazdálkodást, valamint előtérbe helyeznék a tudás fontosságát, a jövő szakembereinek megfelelő képzését. – A sikerünk és versenyképességünk azon fog múlni, hogy hogyan tudjuk integrálni ebbe a szakmába más tudományágak ismereteit és ezzel megnyerjük a fiatalokat is az agrárium számára. A nemzedékváltás, a sikeres generációváltás a vidéki élet gazdagodását szolgálja, hiszen sikeres vidéki Magyarország nélkül nincs sikeres Magyarország – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter.

Az agrárexpo megnyitóünnepsége szakmai díjak átadásával zárult. A díjazottak a teljesség igénye nélkül: Pápa Város Díját a Böllér Bélfeldolgozó Kft. kapta, a Nemzeti Agárgazdasági Kamar díját a Solar Electric Kft. vehette át, míg a Veszprém Megyei Önkormányzat különdíját a Bakonyerdő Zrt. kapta.

A 22. Pápai Agrárexpo a szakmai programok mellett közönségcsalogató rendezvényekkel is várja az érdeklődőket, vasárnap pedig gyermeknap alkalmából a családok számára is kínál szórakozási lehetőséget. A részletes programot ITT találja!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.