Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2023. Január 30. 09:16, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megnevezte 2024-es pápai polgármesterjelöltjét az MSZP

Megnevezte 2024-es pápai polgármesterjelöltjét az MSZP

A bejelentés nagy meglepetést nem okozott, ugyanakkor némileg szokatlan, hogy bő egy évvel az önkormányzati választás előtt megnevezi a jelöltjét egy párt.

Az MSZP polgármesterjelöltje Pápán, Kövér László és Gyurcsány Ferenc szülővárosában Grőber Attila történelem-filozófia tanár, aki jelenleg is tanít egy pápai gimnáziumban, egyébként pedig önkormányzati képviselő - hangzott el a szocialista párt sajtótájékoztatóján, amelyen az ország több településének jelöltjét is megnevezték.

Grőber Attila számos alkalommal indult már Pápán önkormányzati választáson, vagy a pápai központú választókerületben országgyűlési voksoláson, eddig rendre alul maradt fideszes ellenfeleivel szemben. Legutóbb, 2019 állt a legközelebb a sikerhez, akkor alig több mint 300 szavazat különbséggel kapott ki dr. Áldozó Tamástól.

A 2024-es magyarországi önkormányzati választást várhatóan 2024. májusában tartják. A képviselőket és polgármestereket az alaptörvény értelmében kivételesen 4,5 évre választják.

Az Alaptörvény tizenegyedik módosítása értelmében 2024-től az Európa Parlamenti választással egy időben kell megtartani az önkormányzati választásokat Magyarországon. Ezért a szavazást a 2024-es magyarországi európai parlamenti választás napján tartják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 20:33, vasárnap | Helyi

Íme a Pápai Játékfesztivál harmadik fellépője!

Legutóbb négy évvel ezelőtt jártak Pápán, akkor nagyon jó koncertet adtak - videó.

2024. Április 21. 11:00, vasárnap | Helyi

Kiszakadt a gólzsák, 14 gólt lőtt a Perutz!

Futballmeccsen meglehetősen ritkán látni ennyire sok gólt, az elmúlt mérkőzéseken tapasztalt rossz helyzetkihasználás most átfordult a csapatnál.

2024. Április 20. 20:54, szombat | Helyi

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei - Videó

Rövid videókban az látható, amint az egyes körzetek jelöltjei felolvassák bemutatkozásukat.

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.