Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Április 02. 10:44, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Meglopta ismerősét

Meglopta ismerősét

Baráti beszélgetésre érkezett, majd egy pénztárcával távozott az a 48 éves Pápa környéki településen élő férfi, akit 2014. március 31-én este lakásán fogtak el a Pápai Rendőrkapitányság járőrei.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított egy falubelijénél volt látogatóban 2014. március 31-én délelőtt. Az egyik szobában beszélgettek, majd néhány óra múlva a vendég távozott. A házigazda ezt követően vette észre, hogy a széken levő pulóverének zsebéből eltűnt a pénztárcája, amelyben személyazonosító okmányai voltak. A rendőrség értesítését követően Bóka Péter r. főtörzsőrmester főhatárrendész és társa Kovács Péter r. őrmester felkeresték a sértettet, majd meghallgatását követően a délelőtti látogatója lakására mentek. Az otthon talált férfi az egyenruhásoknak elismerte, hogy meglopta ismerősét. Elmondta, hogy a beszélgetés során kihasználta vendéglátójának figyelmetlenségét, és egy alkalmas pillanatban eltulajdonította a székre terített pulóver zsebében levő tárcát. Hazafele menet átnézte a bukszát, de abban készpénzt nem talált, így az iratokkal együtt bedobta egy bokorba. Elfogását követően a bokorból előkerült a pénztárca, benne valamennyi irattal, így azt a rendőrök visszaadták jogos tulajdonosának.

A gyanúsított ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.