Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2021. Január 27. 10:47, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdték a pápai idősotthonok lakóinak a beoltását

Megkezdték a pápai idősotthonok lakóinak a beoltását

A mai napon megkezdték az Egyesített Szociális Intézmény három telephelyén a koronavírus vakcina beadását.

Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője elmondta, kedden kora délután érkezett hozzájuk értesítés a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségétől, hogy szerdán megkezdődhet a pápai intézményben is a védőoltások beadása. - A mai napon reggel a Barát utcai részlegen kezdődött meg a vakcinák beadása, ezt követően a Teveli úti otthonban, a holnapi napon pedig a Vörösmarty utcai otthonházban folytatódik az oltás. A felmért igények szerint egyszerre zajlik a lakók és a dolgozók beoltása is - mondta el az intézményvezető, hozzátéve, valamennyi telephelyen pozitív volt a dolgozók, a lakók és hozzátartozóik hozzáállása is a védőoltáshoz, az előzőleg elvégzett igényfelméréseken.

Ennek ellenére csak a Vörösmarty otthonban lehet szó csaknem 100 százalékos oltottságról, mivel a többi telephelyet érintette a vírus az elmúlt három hónapban, ezért azok, akik ebben az időszakban estek át a betegségen, későbbi időpontban kaphatják meg a vakcinát, a Barát utca 4-6. részlegen pedig jelenleg is van pozitív eset, így ott senki nem kaphat most oltást.

- Nagyon vártuk már az oltást, de mivel intézményünk több telephelyen működik, így nem tartoztunk a 100 fölötti intézmények közé, hiába 157 az összes bentlakásos férőhelyünk, mert csak a telephelyek működési engedélye által meghatározott férőhelyek szerint kaptunk besorolást. Nagyon bízunk az oltások védőhatásában, amelynek köszönhetően talán ez az év már sokkal kedvezőbben alakul minden ellátott dolgozó és hozzátartozó tekintetében. Reméljük, hogy a védőoltások hatására mielőbb újra kinyithatjuk az otthonaink ajtaját - fogalmazott bizakodóan Szalainé Tihanyi Andrea, aki hozzátette, a Teveli otthonban elkezdték az üres férőhelyek kijelölését, a lakók az eljárásrendnek megfelelően kerülnek felvételre.

A védőoltások beadásában a pápai kórház munkatársai nyújtanak segítséget az intézménynek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.