Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2016. Január 11. 10:48, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Papa-ma.hu

Megkezdték a karácsonyfák elszállítását

Megkezdték a karácsonyfák elszállítását

Nem szép látványt nyújtanak a szebb napokat is megélt, kidobott karácsonyfák. Vízkeresztkor legtöbben utcára teszik a fenyőket, melyek elszállítását folyamatosan végzik.

Buics Lajos, a kommunális részleg vezetője elmondta, dömpingre a hétvége után számítanak inkább, ugyanis a legtöbb család hétfőre szedi le a fát. A Városgondnokság gépjárművei folyamatosan járják a város utcáit és a lakótelepeket, hogy összegyűjtsék a kidobott fenyőket. Buics Lajos felhívta a figyelmet arra, hogy a fákat lehetőleg úgy helyezzék el, hogy azok az úttest gépjárműforgalmát és a járda gyalogosforgalmát ne zavarják.
A lakótelepeken a szemétgyűjtő konténerek és a szelektív hulladékgyűjtők mellől szállítják el a karácsonyfákat, a családi házas területeken és a belvárosban pedig a házak elé célszerű elhelyezni őket. A fákat a Városgondnokság telephelyére szállítják, ahol ledarálják, és tüzelőként újrahasznosítják.

A Városgondnokság munkatársai tegnap lebontották a Fő téren a szilveszteri programra felállított színpadot is. A héten a betlehemet és a maradék faházakat is elviszik a kastély udvarról és megtörténik a Kossuth utcai ünnepi díszkivilágítás eltávolítása is – tudtuk meg a részlegvezetőtől.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 12:41, péntek | Helyi

Hamarosan elkészül az új várkerti parkoló

Összesen 339 parkolóhely jön létre a Fő tér közelében a mostani parkolóépítésnek köszönhetően, amely 125 autó számára teszi lehetővé a várakozást.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél