Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Július 01. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Megkezdődtek az idei járdaépítések

Megkezdődtek az idei járdaépítések

Az eddig megszokottól eltérő keretek között, saját hatáskörben végzi ezentúl a járdaépítéseket és felújításokat a pápai önkormányzat. Idén 200-250 millió jut erre.

A legszélső utca lakói éppúgy fontosak, mint a belvárosiak

A Tavasz utcában mintegy 400 négyzetméternyi járdaszakasz kap új térburkolatot, ezzel a beruházással veszi kezdetét az idei járdaépítési és felújítási program. A munkálatok helyszínén tartott sajtótájékoztatón Áldozó Tamás a lakossági konzultációkra utalt vissza, melyen a legtöbbször emlegetett problémák a csapadékíz-elvezetés, a járdák és a közvilágítás állapota voltak. A gyorsabb és költséghatékonyabb munkavégzés érdekében a város tulajdonában lévő Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. profilját úgy módosították, hogy létrehoztak egy kivitelezői csoportot a járdák felújítására, építésére. Az új csapat, mely nyolc főből áll, köztük rutinos kőművesekkel és burkolás tanult segítőkkel, a Tavasz utcában kezdte meg a munkát. - Szimbolikus jelentőségű, hogy a Tavasz utcában kezdődött meg a járdafelújítás, bár a járdára kétségkívül ráfér a felújítás. Ez az utca a Tókert egyik legszélső utcája, sőt a város egyik legszélső utcája is, és azt akarjuk ezzel üzenni, hogy számunkra nem csak a város központja, hanem a legszélső utcában lakó polgárok is ugyanolyan fontosak - fogalmazott a polgármester. Áldozó Tamás megjegyezte, a járdaépítés a Tókertben folytatódik majd, a Fiumei és a Hetedik utcában.

Járdaépítés saját hatáskörben

Kérdésünkre a városvezető elmondta, nem egyedi az a modell, mellyel a pápai önkormányzat tulajdonképpen saját hatáskörben végzi a jövőben a járdaépítések jelentős részét, több településen is hasonló következtetésre jutottak. Komoly előny, hogy így közfeladat ellátására, áfafizetés nélkül tudja az önkormányzat megrendelni a munkát, továbbá a létrehozott társaság nem profitorientált, így olcsóbban tudja ellátni feladatát.

Az új járdákat egységesen készítik el

Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, jó minőségi térburkolatra cserélik a régi, helyenként kifejezettek rossz minőségű járdát a Tavasz utcában. A jövőben a cél az, hogy az újonnan épülő és felújított járdák egységes arculatúak legyenek a városban - jegyezte meg Rádi Róbert.

Igény szerint, saját költségen a kapubeállókat is megcsinálják

Újdonság az is, hogy a társaság a lakókat azzal kereste meg, hogy amennyiben igénylik, az ő saját költségükre a járdához kapcsolódóan a kapubejáróikat is elkészítik, így egységes képet alkotva. Az árajánlatok készítése jelenleg zajlik, Rádi Róbert mindenkit arra bíztat, aki teheti, éljen a lehetőséggel.

A sajtótájékoztatón elhangzott, nem végeznek járdaépítést anélkül, hogy ne gondoskodnának a csapadékvíz elvezetéséről, így új árkok építését is tervezik a Tavasz utcában, melyhez a régi járdaszakasz ép betonlapjait is fel fogják használni.

Idén 200-250 millió forint jut járdaépítésre és felújításra városszerte, mely nagyjából 10 kilométer hosszú szakasz felújítását és építését jelenti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.