Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Október 10. 09:36, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődött az előválasztás második fordulója, de kire szavaznak a helyi ellenzéki pártok vezetői?

Megkezdődött az előválasztás második fordulója, de kire szavaznak a helyi ellenzéki pártok vezetői?

Érdekes helyzet állt elő az ellenzéki előválasztás második fordulójában, ugyanis a helyi közéletben hangsúlyosabban jelen lévő pártok jelöltjei már nincsenek versenyben.

Mint ismeretes, az ellenzéki előválasztás véget ért, a helyi képviselő-jelölt jelöltek sorsa eldőlt, a második fordulóban a miniszterelnök-jelölt jelöltekre lehet még voksolni. Mivel Karácsony Gergely hosszas herce-hurca után visszalépett, ezért Dobrev Klára (DK) és Márki-Zay Péter (MMM) közül választhatnak az ellenzéki szavazók.

Nézzük, mit mondtak a helyi ellenzéki pártok vezetői.

Süle Zsolt szerint a jobbikosok nem szavaznak Márki-Zay Péterre

Süle Zsolt a közösségi médiában nem foglalt állást egyik jelölt mellett sem, inkább egy politológiai fejtegetésbe bocsátkozott annak kapcsán, hogy vajon azoknak a pártoknak a szimpatizánsai ki mellé állnak, akiknek a jelöltjük már nincs versenyben. Szerinte a jobbikosok nem fognak Márki-Zay Péterre szavazni, mivel korábban Jakab Pétert szidta a Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben induló jelölt. "Jakab szavazói vannak olyan elkötelezettek, hogy arra, aki az ő miniszterelnöküket keményen bírálja, nem fognak szavazni" - írta közösségi oldalán Süle Zsolt hozzátéve, bárki is lesz az ellenzéki jelölt, mindenkinek be kell majd állni mögé.

Grőber Attila Dobrev Klárát támogatja

Grőber Attila szintén a facebook-on írt az előválasztás második fordulójáról, ő azonban egyértelműen állást foglalt. - Számomra nem kétséges, hogy kit fogok támogatni. Meggyőződésem, hogy Magyarországnak erős baloldalra van szüksége, olyanra, amely képes egyesíteni a politikailag végletesen megosztott nemzetet. Sajnálom, hogy az előválasztás második fordulója nem két baloldali alternatíva közötti választás lesz. Nekem a DK a szövetségesem, segítettek az önkormányzati kampányban, támogattak az előválasztás első fordulójában is. Teljesen természetesnek tartom, hogy a második fordulóban Dobrev Klárát támogatom. Álláspontomat megfogalmazása azért is könnyű, mert abban a morális és politikai szempontok egységet alkotnak - írta Grőber Attila.

Pápán a 2-es számú pavilonban várják a választókat, a piac csarnokkal szemben, október 10. vasárnaptól, október 16. szombatig, reggel 8 órától délután 18:30-ig.

Fotó: Archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.