Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Március 04. 14:36, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődött a Városi Sportcsarnok felújítása

Megkezdődött a Városi Sportcsarnok felújítása

275 millió forintból szigetelik az épület födémszerkezetét, korszerűsítik a fűtési rendszert, kicserélik a tetőhéjazatot és napelemeket helyeznek el.

A pápai önkormánytat öt épület - az ESZI Vörösmarty Úti Otthonház, a Teveli Úti Otthonház, a Jókai Mór Városi Könyvtár és a Nátus konyha, valamint a Városi Sportcsarnok energetikai megújítására 300 millió forint pályázati forrást nyert el. Az előbbi négy épület megújítása már megvalósult, a sportcsarnoknál pedig a napokban kezdődött meg a kivitelezés.

A felújítás megkezdése kapcsán örömét fejezte ki Szabadkai Verita. A JMSZK igazgatója elmondta, a sportcsarnok 100 százalékos kihasználtsággal működik, a felújítás kapcsán pedig jobb körülmények között lehet majd sportolni az épületben, ráadásul a fenntartási költségek is alacsonyabbak lesznek. Hozzátette, a felújítás egyes szakaszában teljesen le kell majd zárni a csarnokot, az érintett egyesületekkel, sportszervezetekkel egyeztetni fognak.

Áldozó Tamás polgármester azt mondta, természetes volt, hogy a sportcsarnok bekerül a projektbe, hiszen az épület nagy beltere miatt az üzemeltetése nagy kihívást jelent.

Az energetikai megújítás mellett a sportcsarnok tetőhéjazatának a megújítása is szükséges, ezt azonban nem tartalmazza a projekt, ezt önkormányzati forrásból fogják finanszírozni, de a két berzuházás egyidőben fog megvalósulni.

- Padlásfödém szigetelést, a tetőteret határoló vízszintes sík szigetelését, belső mennyezetszigetelést tartalmaz a felújítás. Ezen túl a nem fűtött padlástér oldalfalait is szigetelik. A projekt része a fűtési rendszer korszerűsítése új kazánnal, hőcserélő beépítésével. Talán a legnagyobb jelentőségű beruházási elem a napelemek telepítése lesz, 192 darab napelemet kerül az épület tetejére - ismertette a beruházás részleteit Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője.

A 275 millió forintos beruházás várhatóan június végéig megvalósul. Az öt épület energetikai megújításának összköltsége a jelenlegi ismeretek szerint 643 millió forint, szemben az elnyert 300 millióval. A fennmaradó összeget az önkormányzat saját forrásból és hitelből egészíti ki. Ezzel kapcsolatban Áldozó Tamás polgármester elmondta, az eset nem egyedi, hiszen országszerte az ilyen típusú beruházásoknál a legnagyobb a különbség a pályázatban tervezett bekerülési költség és a piac által visszaigazolt vállalkozói árak között. A városvezető bízik abba, hogy az épületek gazdaságosabb üzemeltetése miatt megtakarított összeg számottevő tétel lesz a hitel törlesztésekor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.