Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Szeptember 02. 15:10, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápai Rk.

Megkezdődött a tanév

Megkezdődött a tanév

Szeptember elsején nem csak a diákoknak, de a Pápai Rendőrkapitányság iskolarendőreinek is megkezdődött az új tanév.

Az iskolák környékén megnövekedett gyalogos forgalomra tekintettel szeptemberben Pápán öt általános iskola és két középiskola előtti gyalogos-átkelőhelynél vigyázzák a forgalmat reggelenként a rendőrök és a polgárőrök. Az első becsengetés előtt a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola több tanulója – az iskolarendőr – vezetésével láthatósági mellényt viselve kelt át az oktatási intézmény közelében levő gyalogátkelőkön. A közös séta célja az volt, hogy a gépjárművezetőkben tudatosítsák: becsengettek. Az iskola előtti gyalogos-átkelőhelynél, valamint a Munkácsy Mihály Általános Iskola közelében a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság által készíttetett „Lassíts iskola!” feliratú tájékoztató táblával is találkozhatnak a járművezetők. A táblát a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” rajzpályázat helyi fordulójának egyik nyertes rajza – Németh Kinga alkotása – díszíti.

A közeljövőben az iskolarendőrök felkeresik az oktatási intézményeket és elsőként az új kisdiákokat szólítják meg. Minden elsősnek átadják az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által biztosított üzenő füzetet és tájékoztatják őket a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályairól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.