Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 23. 16:41, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődött a borsosgyőri út felújítása

Megkezdődött a borsosgyőri út felújítása

A Tesco körforgalomtól a mezőlaki elágazóig épül újjá a 834-es számú út, melyet hétfőtől teljes szélességében lezárnak Pápa és Borsosgyőr között.

A hazai finanszírozású projekt keretében csaknem 4 kilométer hosszan épül újjá az útburkolat - tudtuk meg Sindler Pétertől, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetési mérnökétől. Elsőként külterületen az úgynevezett remix technikával a meglévő burkolatot cementtel és kőzúzalékkal keverve bedarálják, ezzel szilárd alapot képezve a két rétegű új aszfaltcsík számára. Belterületen két rétegű aszfaltmegerősítés fog megtörténni, profilmarást követően, száz méter hosszan pedig teljes pályaszerkezet cserét hajtanak végre - mondta el a szakember.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőtől Pápa és Borsosgyőr között teljes útlezárás lesz érvényben az útépítés miatt. Kerülni Kéttornyúlak felé lehet, az autóbuszok is erre fognak közlekedni, várhatóan két hétig. A teljes lezárást követően fél pályás forgalomirányítás mellett dolgozik tovább a kivitelező. A 445 millió forint összértékű útfelújítással külterületen augusztus, belterületen pedig szeptember végéig készülnek el.

Áldozó Tamás polgármester örömét fejezte ki az útfelújítás kapcsán, hiszen a Pápához tartozó Borsosgyőr fő utcáját is érinti az építkezés. - A kéttornyúlaki főutca után a borsosgyőri is újjáépül, ezekkel párhuzamosan a pápai főutcát is építjük, tehát a város közlekedési hálózatának nagyon fontos gyűjtőútjai újulnak meg - mondta a városvezető.

Hozzátette: A Borsosgyőrt átszelő úton önkormányzati fejlesztés is meg fog valósulni a közeljövőben, hiszen forgalomlassító, úgynevezett településkapu és gyalogátkelő fog megépülni a Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretében, mindezzel biztonságosabbá téve a közlekedést a településrészen. Ezen beruházásokat a Magyar Közúttal egyeztetve fogják megvalósítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.