Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Április 15. 20:18, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődhet az atlétikai központ épületének a kivitelezése is

Megkezdődhet az atlétikai központ épületének a kivitelezése is

Nagyszabású építkezés zajlik a Téglagyári út környékén, ahol atlétikai központot, kutyafuttatót és közparkot alakítanak ki.

A mai napon az engedélyköteles munkálatok is zöld utat kaptak, így még látványosabb szakaszba lépnek a munkálatok.

A Felhagyott ipari-szolgáltató peremterület környezeti rehabilitációja című európai uniós projektet, röviden barnamezős beruházásként is szokás emlegetni. A több mint 3 milliárd forint összértékű projekt kivitelezése már februárban megkezdődött a volt gázcseretelep területén, ahol kutyafuttató épül, valamint annak szomszédságában, ahol az atlétikai pálya helyének kialakása zajlik. A mai napon a még hátra lévő munkafolyamatok is megkezdődhettek, vagyis elindult az atlétiai központ épületének a kialakítása, valamint a Schwenczel rét közparkká való átalakítása.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a helyszínen tekintette meg a zajló munkálatokat és egyeztetett a kivitelező Vemévszer Kft. létesítményfelelősével.

A városvezető azt mondta, hogy jó döntés volt szétválasztani a projektelemeket, mivel így a nem engedélyköteles építési munkálatok már korábban elkezdődhettek.

A mai napon megkezdett építkezés méreteiről elhangzott, a sportcentrum épülete 1300 négyzetméter alapterületű lesz. Az épület hossza 107 méter, a létesítmény többségében egyszintes lesz, benne 80 méter hosszú fedett futófolyosóval, 4 sávos tekepályával, konditeremmel, irodákkal, kiszolgáló helyiségekkel. A sportpálya mentén pedig lelátó is készül.

- Az úttest mellett 6-15 méter változó szélességű zöld sáv helyezkedik majd el, ezen belül építjük fel az épületet, a parkoló pedig az épület meghosszabbításában készül és egy rövid torkolattal csatlakozik majd a Téglagyári úthoz - tudtuk meg Csehi Lóránttól, a Vemévszer Kft. létesítményfelelősétől, aki hozzátette, hamarosan megkezdik az alapozási munkálatokat.

A másik helyszín, ahol szintén megkezdődhet a kivitelezés, az a Schwenczel rét. Itt túl azon, hogy készül egy záportározó, a környező utcák csapadékvízének felfogására,kialakítanak egy rendezett parkot játszótérrel, sétányokkal, padokkal, közvilágítással. Itt először a tómeder kiemelésével kezdik meg a munkálatokat, majd rendbe teszik az elvezető medret, hogy a csapadékvíz ne tehesse tönkre a földmunkákat - mondta el a létesítményfelelős hozzátéve, várhatóan tudják tartani a kitűzött ütemtervet, bár a koronavírus-járvány bizonytalanná teszi a tervezést.

A sportcentrum épületének kivitelezése 1,8 milliárd forintba kerül, a Schwenczel rétre pedig 274 millió forintot fordítanak. A munkálatok elvégzésére 8 hónap áll rendelkezésre, de a mostani rendkívüli helyzetben már 3 hónappal meghosszabbodhat a kivitelezési határidő, amely akár még tovább is nyúlhat, ha súlyosbodik a helyzet. A projekt befejezéséhez rendelkezésre áll az anyagi forrás, bár ezt is befolyásolhatja a járványhelyzet rosszabbodása. - A mai nappal azt látjuk, hogy biztonsággal megkezdődhet a beruházás és azt reméljük, hogy biztonsággal befejezhető is lesz. Annyi könnyebbséget már most kaptunk az irányító hatóságtól, hogy 3 hónappal kitolhatók a határidők. Azt hiszem, ha más segítséget egy megnehezedett helyzetben nem is kapunk, arra mindenképpen számíthatunk, hogy ezek a határidők tovább is tolhatók, ez pedig azt jelenti, hogy a fedezetet sem csak a 2020-as költségvetésből kell tudni biztosítani, hanem 2021-gyel is számolhatunk, sőt akár 2022-vel is - mondta el a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.