Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 14. 14:24, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Megkezdi az aláírásgyűjtést a Fidesz a rezsicsökkentés megvédéséért

Megkezdi az aláírásgyűjtést a Fidesz a rezsicsökkentés megvédéséért

A hétvégén megkezdi aláírás-gyűjtési akcióját a Fidesz a rezsicsökkentés megvédése érdekében - közölte a párt ügyvezető alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján.

Kósa Lajos elmondta: az aláírás-gyűjtési ívek nyilvántartásba vételi kérelmét még csütörtökön eljuttatják Péterfalvi Attilának, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének. Megjegyezte, az aláírók biztosak lehetnek abban, hogy a Fidesz a törvényeknek megfelelően kezeli majd az adatokat. Arra a kérdésre, hogy mennyi aláírást terveznek összegyűjteni, azt válaszolta, minél többet, de másfél-kétmilliót már nagy sikernek tartana.
Az aláírásgyűjtő íveken - amelyekkel a Fidesz tagjai és szimpatizánsai járják majd az országot - az olvasható: "Követeljük, hogy a magyar parlament minden külföldi és belföldi nyomás ellenére tartson ki a rezsicsökkentés mellett!"
A Fidesz eltökélt, és végrehajtja a rezsicsökkentést - jelentette ki Kósa Lajos.
A kormánypárt alelnöke a tájékoztatón részsikernek nevezte, hogy elállt a Magyar Energia Hivatal ellen a rezsicsökkentés ügyében indított pertől a Tigáz.
"Van olyan szolgáltató, amelyik belátta, hogy az a küzdelem, amit folytat a bíróságon, csak pirruszi győzelem lehet" - fogalmazott a politikus, szavai indoklásaként pedig emlékeztetett: a parlament csütörtöki döntésével átalakította és rendeletalkotási joggal ruházta fel az energiahivatalt.
Jelezte azt is, hogy a víz-, a csatorna-, a szemétszállítási és a kéményseprési díjak, valamint a PB-gáz-palackok árának nyári csökkentésére vonatkozó konkrét javaslatukat áprilisban teszik meg.
A Fidesz hétfőn jelentette be aláírás-gyűjtési akcióját, miután - mint arról a Napi Gazdaság beszámolt - első fokon a gázszolgáltatóknak adott igazat a Fővárosi Törvényszék a Magyar Energia Hivatal rendszerhasználati díjakat meghatározó rendeletével szemben indított bírósági felülvizsgálat során.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár