Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. December 15. 14:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megjelent a pápai Iványi Balázs első mesekönyve

Megjelent a pápai Iványi Balázs első mesekönyve

A téma nem ismeretlen a pápai gyermekek körében, hiszen Zanzafix-szel, a kétbalkezes varázslóval már több alkalommal is találkozhattak, interaktív színdarabokon.

A Dé-Mol színtársulat már évek óta játssza Iványi Balázs meséit, aki maga is a társulat tagja. - A színpadon felénk irányuló szeretet és a gyermekek szeméban látott boldogság volt az, ami arra inspirált, hogy ezek a történetek írott, kézzel fogható formában is megjelenjenek. A Zanzafix, a kétbalkezes varázsló címő könyv három részből áll, a Vándor vitéz, Az elvarázsolt erdő és A megbűvölt patak címet viselik az egyes mesék. Az első részben az emberekkel keveredik afférokba a varázsló, aki a második és harmadik fejezetben az erdő lakóival gonoszkodik. - A mesék vége mindig pozitív, a Dé-Mol színtársulattal mindig azon voltunk, hogy optimizmust és jókedvet adjunk, mosolyt csaljunk a gyermekek arcára, hiszen ebben a világban sok pozitív élményre van szükségük. A könyvben 24 egész oldalas színes grafika is található, melyhez sikerült megnyernek Drabant András elismert rajztanárt - mondta el az író.

Az írott formában megjelent mesék természetesen eltérnek az előadások szövegétől, sokkal inkább olvasmányosak a történetek, de Iványi Balázs szerint sikerült neki az előadásokon megszokott interaktivitásból is átültetnie valamit. A szerzői kiadásban megjelent 85 oldalas könyv megvásárolható a város könyvesboltjaiban, valamint a Szuperinfó irodájában (Rákóczi utca 20.), kétezer forint alatti áron.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.