Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. November 17. 19:18, péntek | Külföld
Forrás: mti

Meghalt Cosa Nostra szicíliai maffia egykori vezetője

Meghalt Cosa Nostra szicíliai maffia egykori vezetője

Egy nappal nyolcvanhetedik születésnapja után péntek kora reggel meghalt Salvatore \"Toto\" Riina, a Cosa Nostra nevű (A mi dolgunk) szicíliai maffia egykori vezetője az észak-olaszországi Parma börtönében.

Életfogytiglani börtönbüntetését töltötte a börtönben.

Az egykori maffiavezér az elmúlt öt napot már kómában töltötte. Hiába műtötték meg kétszer is, életét már nem tudták megmenteni. Ügyvédei elmondása szerint Rinna súlyos szív- és veseproblémákkal küzdött, illetve Parkinson-kórban szenvedett. Védői Riina egyre romló egészségi állapotára tekintettel védencük szabadon engedését kérték, ezt azonban az észak-olaszországi Bologna büntetés-végrehajtási intézete elutasította.

Riinát 1993-ban fogták el és a vád szerint több mint 100 gyilkosság elkövetését és mintegy ugyanennyi elrendelését, köztük Giovanni Falcone szicíliai ügyész és Paolo Borsellino bíró 1992-es meggyilkoltatását írták a számlájára. A "főnökök főnökét" később 26-szoros életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.