Városlista
2021. október 26, kedd - Dömötör

Hírek

2021. Szeptember 18. 11:03, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megfiatalodott az idén 24 éves Agrárexpo

Megfiatalodott az idén 24 éves Agrárexpo

Új nevet is kapott a rendezvény, a Pápai Expo és Agrárpiknik idén az agráriumban végbemenő generációváltásra fókuszál, igyekszik megszólítani a mezőgazdaság iránt érdeklődő fiatalokat.

Nem sokkal ezelőtt ért véget a 2021-es Pápai Expo és Agrárpiknik protokoláris megnyitóünnepsége. A háromnapos rendezvényjelentős hagyományokkal bír, és rendre nem csak a város és térsége, hanem az egész régió lakosságát vonzza. A koronavírus-járvány miatt 2020-ban elmaradt az Expo, ám idén jelentősen megújulva tér vissza.

A legutóbbi kiállításhoz hasonlóan idén is központi elemként kap szerepet a generációváltás; a fiatalok, családok irányába az agrárium népszerűsítésére szolgáló programok fontos szerepet kapnak, ahogy a könnyed szórakozást nyújtó koncertek is a fiatalok figyelmének felcsigázását szolgálják. Az idei programok a mezőgazdasági tanulók számára ingyenesen látogathatóak. A szórakozás mellett a szakmaiság is megjelenik a rendezvényen, a kötetlen hangulatú fórumbeszélgetések – melyeken az ágazat meghatározó szereplői vesznek részt – keretében lehet majd megismerkedni az agráriummal és a benne rejlő potenciállal. Sok egyéb mellett mezőgazdasági gépbemutatók, illetve állatbemutatók, gyermekprogramok is várják a családokat, vasárnap pedig sor kerül a Veszprém megyei vadásznap programrainak a megtartására is.

A ma délelőtti megnyitóünnepségen Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy ismét megtarthatják a rendezvényt, amely Pápa programkínálatában kiemelt helyen szerepel.

Győrffy Balázs, a szervező Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke az Agrárexpo kiemelt jelentőségéről beszélt, amely megszervezésére minden évben nagy hangsúlyt fektetnek.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az idei Pápai Expo és Agrárpiknik fővédnökeként hivatalosan is megnyitotta az idei rendezvényt.

A köszöntőket követően került sor az Expo díjainak átadására.

A zsűri döntésének értelmében Pápa Város Különdíját Boros Bálint kapta.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Különdíját Negyedi Balázs őstermelő kapta.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Különdíját Nyárád településének ítélték oda.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Különdíját pedig a Készenlét Zrt. kapta.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 26. 20:45, kedd | Helyi

Fának csapódott egy autó Dáka és Nagyalásony között, teljes az útzár!

Egy embert feszítővágóval szabadítottak ki a tűzoltók!

2021. Október 25. 14:26, hétfő | Helyi

Kiemelt rendőri jelenlét a Pápai járás temetőiben

A pápai rendőrök kiemelt rendőri jelenléttel biztosítják a Pápai járás temetőinek biztonságát 2021. október 29-étől 2021. november 1-jéig.

2021. Október 25. 09:32, hétfő | Helyi

Pénztárcát lopott, a rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 80 éves nőt.

2021. Október 25. 05:43, hétfő | Helyi

Győzött hazai pályán a Perutz!

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában remek első félidei támadójátékának köszönhetően 1-0 arányban legyőzte a Pápa a Zalaegerszeg II csapatát.