Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 03. 19:49, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megérkezett Pápára a közadakozásból vásárolt 10 ezer darab szájmaszk

Megérkezett Pápára a közadakozásból vásárolt 10 ezer darab szájmaszk

Ismert pápai vállalkozók kezdeményezésére szerveződött gyűjtés a közösségi médiában, amelyhez annyira sokan csatlakoztak, hogy a célul kitűzött összeg duplája gyűlt össze, így további szállítmányok is fognak érkezni.

10 ezer darab szájmaszk érkezett meg ma késő délután az Egyesített Szociális Intézmény Barát utcai épületéhez. A Kínából érkezett szállítmány megvásárlása közadakozásból valósult meg. - Két héttel ezelőtt hívott fel Török Zsolt, hogy más pápai vállalkozókkal közösen adománygyűjtő akcióba kezdenek, és a befolyt összegből szájmaszkokat szeretnének vásárolni. Egy ilyen kezdeményezést illik üdvözölni és támogatni, nemcsak erkölcsileg, de tettekben is. Örülök annak, hogy pillanatok alatt sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez és névvel, vagy név nélkül támogatást küldtek. Ez egy példaértékű kezdeményezés volt, örömteli, hogy ilyen hamar összegyűlt a célul kiűzött összeg, sőt, annak a duplája, így további célokat tűzhetnek ki a szervezők - fogalmazott Áldozó Tamás polgármester hozzátéve, az adomány nagyon jó helyre került, köszönet érte a szervezőknek és az adományozóknak egyaránt.

Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője is köszönetét fejezte ki az adomány kapcsán. Elmondta, hogy nagyon várták már a maszkokat, bár az intézmény is folyamatosan rendeli a különböző védőeszközöket, de az egyszer használatos szájmaszkokból jelentős mennyiséget használnak el, egy hónap alatt mintegy 4 ezer darab fogy el az ESZI-nél. - Nagyon hálásak vagyunk a szervezőknek és minden pápainak, aki hozzájárult ehhez az adományhoz, nagyon nagy segítség ez a részükről - hangsúlyozta az intézményvezető.

A 10 ezer maszk felét, ötezer darabot az Egészségügyi Alapellátási Intézet számára adnak át, az eszközök másik felét pedig az ESZI dolgozói fogják használni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.