Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Augusztus 04. 13:13, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megérkezett a Teveli úti idősek otthonának három munkatársának teszteredménye

Megérkezett a Teveli úti idősek otthonának három munkatársának teszteredménye

Ők hárman voltak szoros kapcsolatban azzal a munkatárssal, akinek pozitív lett az eredménye.

Augusztus 1-jén, koronavírus-fertőzést állapított meg a szűrővizsgálat az Egyesített Szociális Intézmény Teveli Úti Otthonházának egyik munkatársánál. Az érintett dolgozót hatásági karanténba helyezték, az intézmény egyeztetve az ÁNTSZ-szel azonnal meghozta a szükséges óvintézkedéseket: az idősotthonban kijárási, látogatási és felvételi tilalmat rendelt el Szalainé Tihanyi Andrea, az intézmény igazgatója, és megtörtént további három dolgozó hatósági karanténba helyezése és szűrése, akik szorosabb kontaktba kerültek a vírusfertőzött munkatárssal. Ezzel egyidejűleg az intézményegység valamennyi dolgozójának és lakójának vizsgálatának megszervezése is elkezdődött.

A három munkatárs koronavírus-tesztjének eredménye ma reggel érkezett meg, valamennyi esetben negatív eredményt hozott, ettől függetlenül a dolgozók járványügyi megfigyelés alatt maradnak 14 nap időtartamra.

Ma reggel az intézmény háziorvosa és a vezetőápoló közreműködésével a többi dolgozónál és minden lakónál megtörtént a mintavétel, ezek eredménye várhatóan a szerdai napon érkezik meg. A Teveli Úti Otthonházban dolgozók és lakók jelenleg valamennyien tünetmentesek – tájékoztatott az igazgató, hozzátéve – az idősotthonokban állandó háziorvosi felügyeletet biztosítanak.

Szalainé Tihanyi Andrea a járványügyi helyzetre való tekintettel megelőzési célból minden intézményegységben (a Vörösmarty Úti Otthonházban, a Barát utca 3. és Barát utca 4-6. szám alatti idősek otthonában) kijárási, látogatási és felvételi tilalmat rendelt el 2020. augusztus 3-tól. A részlegvezetők a lakókat és a hozzátartozókat értesítették.

Az intézményegységekben továbbra is folyamatos a fokozott fertőtlenítés és a védőfelszerelések használata - derül ki a pápai önkormányzat sajtóközleményéből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!