Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 24. 14:27, kedd | Bulvár
Forrás: mti - fotó: facebook.com/fezen

Megdőlhet a Fezen nézőcsúcsa

Megdőlhet a Fezen nézőcsúcsa

Hetekkel ezelőtt elfogytak a diákjegyek, mostanra pedig a bérletek és a kempingjegyek is, így akár nézőcsúcsot dönthet a XXI. Fehérvári Zenei Napok, amelyet szerdától rendeznek Székesfehérváron, az egykori MÁV-pályán.

Kovács Antal főszervező a rendezvény helyszínén tartott keddi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy július 25. és 28. között napi 15 ezer látogatóra számítanak, ezzel megdönthetik a tavalyi fesztivál látogatottságát. Hozzátette: a befogadóképességet tovább növelték, így olyan művészeti ágaknak is teret tudnak adni, mint a világzene vagy a folklór.

A főszervező bejelentette, hogy a szombatra meghirdetett Pitbull-koncert elmarad, mert az amerikai rapper menedzsmentje indoklás nélkül lemondta a fellépést. A szervezők igyekeznek pótolni a nagyszínpadon megüresedett koncertsávot, jelenleg három neves külföldi előadóval tárgyalnak. A szombatra váltott jegyekkel a fesztivál másik három napja közül egy ingyen látogatható.

Kovács Antal megemlítette, hogy a fesztivált jótékonysági adománygyűjtés is színesíti a Bethesda Gyermekkórház égési sérült betegei javára.

Mészáros Attila alpolgármester úgy vélte, hogy a Fezen 21 éves fennállása komoly teljesítmény és városmarketing szempontból is kiemelkedő. Örömének adott hangot, hogy a fesztivál szervezői egyre több lehetőséget adnak a fehérvári vagy a városhoz kötődő zenekaroknak a fellépésre.

Az idei Fezenen a fellépők között lesz a brit The Prodigy, a svájci DJ Bobo, a holland Epica, a német Helloween, az amerikai Mr. Big, a brit Dragonforce, az amerikai Richie Kotzen, a német Accept, az amerikai Ministry, a brit Enter Shikari és a finn Korpiklaani.

A hazai előadók közül színpadra lép a Tankcsapda, Rúzsa Magdi, a Quimby, Majka és Curtis, Ákos, a Kowalsky Meg A Vega, a Honeybeast, a WellHello, a Halott Pénz, a Lord, a Road, a Lóci Játszik, a Depresszió, a Magashegyi Underground, a Leander Kills, az Anna & The Barbies, a Moby Dick, a Mobil Mánia, a Pál Utcai Fiúk, Ganxsta Zolee & A Kartel, az AWS, a Takáts Tamás Blues Band, a Csík Zenekar, valamint a Junkies.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.